Stiri

Avertizari de fenomene meteorologice periculoase pentru mai multe regiuni din tara! Ce ne asteapta in urmatoarele zile

Distribuie pe:

Autor: A.M.

Ca urmare a ploilor însemnate cantitativ, atât în cursul zilei de ieri, cât şi pe timpul nopţii, echipaje de salvatori au monitorizat zonele de risc şi au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din 21 localităţi aflate în 9 judeţe (Arad, Buzău, Braşov, Bacău, Bihor, Mureş, Neamţ, Timiş şi Vrancea).

Efectivele de pompieri au acţionat cu motopompe de diferite capacităţi, autospeciale şi tehnică specifică de intervenţie pentru evacuarea apei din 2 anexe, 130 curţi şi 11 subsoluri.

O situaţie deosebită s-a înregistrat în municipiul Bacău, unde din cauza precipitaţiilor însemnate cantitativ, într-o perioadă de scurtă de timp, a crescut semnificativ debitul pârâului Bârnat. Pentru prevenirea unor potenţiale inundaţii în zonă, pompierii salvatori împreună cu jandarmii băcăuani şi lucrători ai Sistemului de Gospodărire a Apelor au derulat lucrări de supraînălţare a digului de protecţie.

Intervenţii de amploare au avut loc în judeţul Timiş, în localităţile Făget, Bichigi, Begheiu Mic, Traian Vuia, unde au fost inundate aproximativ 100 de curţi. De asemenea, pe DN 68A, în localiatea Făget, traficul rutier a fost blocat temporar din cauza aluviunilor de pe carosabil, însă echipele de drumari au acţionat imediat pentru înlăturarea acestora. Pompierii militari acţionează şi la această oră pentru evacuarea apei din gospodăriile inundate şi evaluarea pagubelor produse de ploile abundente.

Referitor la alimentarea cu energie electrică, conform datelor din această dimineaţă nu se înregistrează întreruperi din cauza fenomenelor meteorologice periculoase.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situaţii de urgenţă. Evoluţia fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în judeţele afectate a forţelor şi mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situaţii de urgenţă.

Galerie foto