Avionul iranian a fost prabusit de un ucrainean

Majoritatea celor 38 de victime ale accidentului aviatic produs în apropiere de aeroportul Mehrabad din Teheran erau, după toate probabilităţile, cetăţeni ai Iranului, iar avionul era condus de un pilot din Ucraina, potrivit Agerpres.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

fara descriereAeronava care aparţinea companiei Sepahan Air şi efectua o cursă internă Teheran - Tabas , în estul Iranului, şi care s-a prăbuşit imediat după decolare de pe aeoport avea la manşă un pilot de naţionalitate ucraineană.

Informaţiile iniţiale arătau că toate persoanele aflate la bordul avionului ar fi decedat. Potrivit Autorităţii de Aviaţie Civilă Iraniene, printre pasageri se aflau cinci copii cu vârste sub 12 ani, potrivit Agerpres.

Pilotul aeronavei a detectat probleme tehnice la patru minute de la decolare şi a încercat să revină pe aeroportul Mehrabad, însă avionul s-a prăbuşit la ora locală 09:18 (04:48 GMT) în cartierul Azadi, situat la câţiva kilometri de aeroport. Cutia neagră a avionului nu a fost deocamdată găsită. Avionul este un An-140 modificat, produs în Iran după tehnologii ucrainene, informeaza romaniatv.net.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate