Azi e Halloween 2021! Cele mai înspăimântătoare superstiții legate de sărbătoarea americană

Azi e Halloween 2021! Descoperă care sunt cele mai înfricoșătoare tradiții legate de această sărbătoare.

Autor: Elena Popescu

In articol:

Azi e Halloween 2021! Vezi care sunt cele mai înspăimântătoare superstiții legate de această sărbătoare pe care am importat-o și în România.

Azi e Halloween 2021!

Halloween este o sărbătoare de origine celtică, care a fost preluată de o mulțime de popoare, fiind extrem de populară, mai ales în America.

Însă, de câțiva ani buni, sărbătoarea a prins și în România. De aceea, magazinele se pregătesc pentru Halloween cu tot felul de produse tematice, cluburile găzduiesc petreceri cu costume, iar la școală, copiii cioplesc dovleci și fac serbări specifice zilei de Halloween.

Sărbătoarea de Halloween are loc duminică, 31 octombrie 2021. În ziua de Halloween se celebrează morții, răul, ocultul, vrăjitoarele sau monștrii legendari. Culorile tradiționale ale sărbătorii sunt negru și portocaliu, potrivit wikipedia.org.

Citeste si: Când sărbătorim Hallowen în 2021 și ce semnificație are. Care este legenda dovleacului de Hallowen

Halloween 2021

Halloween 2021

[Sursa foto: PixaBay]

Care sunt cele mai populare tradiții de Halloween  

Sărbătoarea de Halloween este de origine celtică fiind introdusă în alte țări de imigranții irlandezi ai Statelor Unite ale Americii. Poporul celt era convins că pe data de 31 octombrie, atunci când se sărbătorește Halloween, spiritele morților coborau pe pământ și comunicau cu cei vii.

Totodată, oamenii se costumau în monștrii și ieșeau pe stradă făcând forfotă ca să sperie spiritele rele, potrivit traditii-superstitii.

În America, sărbătoarea Halloween-ului este la fel de importantă precum Paștele sau Crăciunul. Oamenii își decorează casele, copiii ies costumați la colindat, iar familiile pregătesc mese festive cu preparate făcute special pentru Halloween.

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

Din casele americanilor nu lipsesc dovlecii scobiți, care alungă spiritele rele.Copiii

merg la colindat și primesc bomboane, iar alți tineri mai teribiliști se duc în cimitire participând la ședințe de ocultism sau spiritism.

În alte țări se crede că sărbătoarea de Halloween este o sărbătoare păgână în care morții părăsesc mormintele.

Românii au importat sărbătoarea Halloween-ului, însă nu cu aceeași însemnătate ca în America. În România, Halloween-ul este o sărbătoare menită să aducă distracție și un prilej bun pentru tineri ca să se costumeze.

Însă și aici, magazinele sunt invadate de tot felul de produse tematice precum: măști, costume, dovleci, decorațiuni sau alimente și băuturi.

Citeste si: DESCOPERĂ: Istoria castelul BRAN și mitul contelui DRACULA

Halloween 2021

Halloween 2021

[Sursa foto: PixaBay]

Care sunt cele mai înfricoșătoare superstiții de Halloween

Se crede că în noaptea de Halloween, fetele nemăritate care își pun sub pernă o floare de rozmarin și un bănuț de argint, își pot visa ursitul.

Superstițioșii care aud zgomote prin casă în noaptea de Halloween, nu se întorc cu spatele, fiindcă sunt convinși că un spirit a venit ca să îi ducă pe lumea de dincolo.

Vrăjitoarele folosesc alune pentru vrăji în noaptea de Halloween, fiindcă consideră că diavolul este culegătorul acestor fructe.

Citeste si: Cum se face, de fapt, supa cremă de dovleac

Dacă în noaptea de Halloween îți apare un liliac în casă, e semn că în acea casă au apărut spiritele rele.

Dovleacul scobit cu o lumânare în interior are rolul de a proteja casa de spiritele rele în noaptea de Halloween.

Dacă în noaptea de Halloween îți apare un păianjen în casă, e semn că în acea casă veghează spiritul unei persoane dragi.

Cei care iau cina în noaptea de Halloween, evită să vorbească în timpul mesei deoarece se crede că dacă încep să vorbească le invită pe spiritele din apropiere la cină.

Dacă se bat clopotele în noaptea de Halloween se sperie toate fantomele, spiritele rele și vârcolacii.

Se spune că persoanele care se nasc în noaptea de Halloween, au darul de a vorbi cu spiritele.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies