Azi e Sfantul Ciprian, protectorul credinciosilor in fata vrajilor

Biserica il sarbatoreste, pe 2 octombrie, pe Sfantul Mucenic Ciprian, cel despre care se spune ca este protectorul credinciosilor in fata vrajilor.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereDespre Ciprian, cartile bisericesti spun ca ar fi fost un vrajitor vestit. Ghicea in carti si in stele, se intampla in Imperiul Roman, prin anii 250. Tragandu-se din neam bogat, Ciprian era un om cult, scolit, un filozof recunoscut. Insa a deprins si tainele vrajitoriei, putand sa schimbe vazduhul, sa porneasca vantul, tunete si ploi, sa raneasca oamenii si chiar sa vorbeasca cu mortii. Viata i s-a schimbat cu totul cand a incercat sa-si dovedeasca puterea farmecelor impotriva fecioarei Iustina.
Un tanar desfranat, Aglaid, a venit la Ciprian sa-l ajute s-o faca pe Iustina sa-l iubeasca. In zadar a trimis Ciprian demonii asupra fecioarei si a rudelor ei, caci ea s-a aparat prin post si rugaciune. Iar demonii s-au intors asupra lui sa-l chinuie. De aceea, Ciprian s-a botezat, a ars toate cartile vrajitoresti si a inceput sa propovaduiasca credinta crestina. Dupa un timp, a ajuns preot si chiar episcop. In timpul persecutiei poruncite de Decius impotriva crestinilor, lui Ciprian si Iustinei le-au fost taiate capetele. Pentru că au fost martirizati odata, sunt si pomeniti in aceeasi zi, pe 2 octombrie.
Se spune ca si in zilele noastre, Sfantul Ciprian face minuni: dezleaga farmece si blesteme, vindeca boli carora medicii nu le dau de cap, ajuta femeile sterpe sa aiba copii.

In Bucuresti, pe Calea Victoriei, in Biserica Zlatari se afla moastele Sfantul Mucenic Ciprian.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate