Azi e Sfantul Spiridon! Afla toate traditiile din aceasta zi speciala si de ce femeile nu trebuie sa lucreze!

Documentele si legendele ramase peste timp povestesc despre minunile pe care Sfantul Spiridon le-ar fi facut in timpul vietii sale. Datorita acestor minuni, este considerat ocrotitorul spitalelor si al persoanelor bolnave, de aceea multe spitale chiar ii poarta numele.

Distribuie pe:

Autor: C.I.P

fara descriereAstfel, se povesteste ca, doar folosindu-se de puterea credintei sale, Sfantul Spiridon l-a vindecat pe Constantius, fiul lui Constantin cel Mare, de o boala fara leac, doar atingandu-l, scrie ziare.com.

Pe fiica sa, Irina, a inviat-o din morti, ca sa-i destanuie locul unde ascunsese aceasta un vas de mare pret al unei femei, care i-l daduse spre pastrare. Se mai vorbeste apoi ca Sfantul Spiridon i-ar fi redat puterea de a vorbi unui diacon.

Alta data, niste pagani l-au rugat sa explice cum crede el ca Dumnezeu, Fiul si Sfantul Duh sunt tot una si aceeasi fiinta nedespartita. Atunci, sfantul Spiridon a luat in mana o caramida pe care a strans-o cu putere.

Din partea de sus a caramizii a iesit fum, din partea de jos a curs apa, iar pamantul i-a ramas in mana. Apoi, Sfantul a explicat ca, dupa cum caramida e facuta din foc, apa si pamant, care alcatuiesc unul si acelasi lucru, asa si Dumnezeu e aratat prin cele trei fete ale sale, Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

O alta legenda povesteste ca odata, fiind la drum lung, Sfantul Spiridon a vazut cum niste hoti au taiat capul celor doi cai, unul alb si unul roib, inhamati la o caruta. Atunci, Sfantul a pus in graba capul calului alb la calul roib si capul calului roib la calul alb, plecand mai departe. Se crede ca asa ar fi aparut caii tarcati.

In toate bisericile din tara, de ziua Sfantului Spiridon se fac slujbe, iar la sfarsitul slujbei se imparte agheazma credinciosilor.

Multi credinciosi respecta aceasta zi deoarece in popor se crede ca sfantul Spiridon ii imbogateste pe saraci si ii vindeca pe bolnavi.

Sf. Spiridon e rau pentru arsuri. O femeie lucrand in aceasta zi i s‑a aprins lampa in mana  si s‑au aprins rufele de pe ea, de aceea se spune ca femeile nu trebuie sa lucreze in aceasta zi!


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate