Azi, hotii isi tin mainile in buzunarele lor. Afla cine este sfantul care-i sperie pana si pe talhari si ce trebuie sa faci pentru ca acesta sa te protejeze 

Sarbatoare mare azi in randul crestinilor ortodocsi. Este sarbatorit Sfantul Mina, iar in credinta populara se spune ca aceasta zi este respectata si de hoti, dar si de pagubitii care ii cer Sfantului ajutor la prinderea talharilor.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

fara descriereMoastele Sfantului Mina au fost aduse in 1874 in Bucuresti, la Biserica kalooga_36441" Sfantul Mucenic Mina". Ele au fost aduse de la Muntele Athos si de la Manastirea "Sfantul Mina" din Egipt. Iar de atunci credinciosii se inchina la ele in special la data de 11 noiembrie, ziua de nastere a Sfantului. Si tot in aceasta zi, buzunarele oamenilor sunt mai in siguranta. Numita si Sarbatoarea Talharilor, ziua Sfantului Mina este cinstita si de hoti ca singura zi din an in care acestia nu fura, de tema pedepsei divine.

Femeile merg la biserica in aceasta zi pentru a duce lumanari si le lipesc la sfesnice cu capatul pe care de obicei il aprind. Potrivit traditiei, se crede ca asa se schimba gandurile dusmanilor.Fetele nemaritate urmeaza si ele acelasi ritual cu lumanarile in speranta ca inimile celor doriti se vor intoarce spre ele.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate