AZUR, turneu aniversar în țară! Unde poți asculta „Mona” și „S-a rupt lanțul de iubire”

AZUR susține un turneu aniversar în țară! Iată unde poți asculta celebrele piese ale trupei.

Autor: M.V.

In articol:

Datorită succesului avut în București, cu show-ul de la Sala Palatului, și în urma multor cereri venite din țară, trupa AZUR va susține o serie de concerte la nivel național. Astfel, primele două vor avea loc la Constanța și Iași.

- 23 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor Constanța

- 24 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților Iași

Trupa AZUR bucură inimile românilor de 40 ani. Muzica lor s-a auzit la mii de petreceri de-a lungul celor 40 de ani. “În acest turneu, ca și la Sala Palatului, îmi voi deschide glasul și sufletul într-un concert diversificat și sper ca atunci când voi cânta cei prezenți să cânte cu noi «Mai întoarce, Doamne, roata!» așa cum o cântam când eram tineri și fericiți.”

Citeste si: Papa în România 2019. Cine este Papa Francisc, vindecătorul de inimi

Citeste si: Ana Maria, adevărul despre relația cu Bogdan Mocanu: „Aș vrea să fiu mult mai ambițioasă...”

Citeste si: Exclusivitate națională! Înregistrare telefonică incendiară cu Sergiu, tăticul călăreț de la Iași, după mega-scandalul iscat de vânzarea casei cumpărate din donații. Ce zice despre Cătălin Moroșanu, vedeta care i-a fost alături – FOTO-VIDEO- bzi.ro

Citeste si: Fiul Vioricăi Dăncilă a anticipat dezastrul PSD la alegeri! Victor a plecat în vacanţă la Paris!

“Mona”, “Regina nopţii”, “La o masă”, “Cenşăreasa”, “Pe nisipul de la mare”, “Te-am crescut, copile”, “Șatra”, “Lanţul de iubire” sunt doar câteva dintre melodiile celebre care sunt apreciate şi acum și care se vor auzi la Constanța, pe 23 noiembrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, și Iași, pe 24 noiembrie, la Casa de Cultură a Studenților.

Biletele s-au pus în vânzare la prețul unic de 50 de lei.

 AZUR, fenomenul

Nicio altă trupă sau artist din România nu a atins notorietatea AZUR pe timpul comuniștilor. Asta cu atât mai mult cu cât melodiile lor nu erau înregistrate pe discuri de vinil și nu erau distribuite la radio și la televizor. Azur s-a constituit în jurul lui Nelu Vlad, care și-a început cariera muzicală în urma unui pariu.

Tânărul se specializase inițial în chimie, după care a fost admis în Academia de Miliție. În urma unui scandal cauzat de o întrerupere de sarcină în familia lui (gest interzis în epocă), Nelu Vlad este exmatriculat în 1979 din Academie și are ideea de a organiza în timp record (o săptămână) o formație pentru nunți, prin care avea să-și întrețină familia.

Formaţia Azur cânta muzică de petrecere pe ritmuri balcanice. Azur este o cunoscută formație de muzică de petrecere din România, înființată în anul 1984 la Brăila. Totodată, este considerată prima formație care a cântat maneaua lăutărească. Dintre formațiile de gen, Azur a rămas una dintre preferatele publicului românesc, fapt confirmat de discografia foarte bogată (peste 25 de albume).

”Am studiat muzica populară, dar şi cea lăutarească, marii artişti ai neamului şi apoi am căutat ritmuri dansante balcanice, greceşti în mod deosebit. Am prelucrat, la orgă, multe linii melodice populare, sârbeşti, turceşti, macedonene sau aromâne şi apoi le-am adaptat cu texte”, a mărturisit Nelu Vlad.

Primul turneu al formației a cuprins 41 de concerte în orașele Moldovei, organizate de către sindicatele brăilene. Concertul de deschidere a turneului s-a ținut la arena Progresul din oraș. În perioada 1985–1989, formația a avut contracte cu Teatrul Municipal Bacovia din Bacău, Teatrul „Fantasio” din Constanța, Teatrul de revistă din Pitești, Clubul de volei „Penicilina” din Iași și cu Orchestra Filarmonică din Sibiu. În 1989, în urma unui scandal, formația a fost interzisă de către Securitate, Cu sprijinul Ministerului Culturii, interdicția a fost ridicată la scurt timp.

Azur rămâne fără îndoială una din cele mai de succes trupe din istoria României, trupa care are în continuare nenumărați fani, care a susținut o multitudine de concerte și a vândut milioane de albume.

Iar in Noiembrie 2019, Iașiul și Constanța vor răsuna pe muzica a 40 de ani de cântec, poveste, istorie. Nelu Vlad promite concerte cum nu au fost niciodată.

Restul orașelor din țară urmează a fi anunțate în cel mai scurt timp.

 

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Nelu Vlad, AZUR: ”Succesul lui Smiley şi al lui Damian Drăghici mi-a adus şi mie un suflu artistic.” Cum s-a născut hit-ul ”În staţie la Lizeanu”

40 de ani de AZUR! Petrecere la Palat - Concert aniversar – singurul pe care trupa îl va susţine!

Costel Geambasu, solistul trupei Odeon, a murit

Iată care este moștenirea pe care Prințul Philip a lăsat-o!

Doliu la nivel mondial! A murit subit în închisoare! Cel mai mare escroc care a existat vreodată

Diana Șoșoacă BĂTUTĂ măr de o altă femeie celebră! Cum s-a ajuns la un scandal fără precedent

Cine preia Ministerul Sănătății. Președintele Iohannis a semnat

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies