BAC 2018 Subiecte. Elevii care susţin astăzi a doua probă scrisă

BAC 2018 Subiecte. Absolvenţii clasei a a XII-a dau astăzi examenul maturităţii la limba maternă. Intrarea în sălile de examen s-a făcut începând cu ora 7:30, iar subiectele au fost anunţate după ora 9:00.

BAC 2018 Subiecte. Astăzi este a doua probă scrisă a examenului maturităţii.

BAC 2018 Subiecte. Potrivit calendarului examenului de Bacalaureat de anul acesta, marţi, pe 26 iunie, se susţine proba la limba maternă. Se dau examene la maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi  italiană.

Regulamentul spune că accesul candidaţilor în sălile de exemen se face până la ora 8:30. Imediat după ce sunt prezentate subiecte, timpul destinat redactării lucrării scrise este de trei ore.

Pentru rezolvarea subiectelor candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră. 

Nu este permis accesul în săli la Bacalaureat 2018 cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, candidaţilor la Bacalaureat 2018 le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.
 
Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise. Cei care sunt prinşi nu vor mai avea dreptul să participe la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului. 
 

BAC 2018 Subiecte. Ce urmează

Urmează alte două zile pline de emoţie pentru absolvenţii liceului. Mâine se va susţine proba obligatorie a profilului, iar joi, 28 iunie, este proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe site-ul bacalaureat.edu.ro pe data de 4 iulie, până la ora 12:00. Cei care sunt nemulţumiţi de note şi cred că nu au fost corect evaluate, pot depune contestaţii până la ora 16:00.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 9 iulie.

Pentru sesiunea a doua a examenului de Bacalaureat, înscrierile se fac între 10 şi 13 iulie. Cei care au avut corigenţe se pot înscrie pe 27 iulie. 
 
Prima probă, la limba şi literatura română, va fi pe 20 august, pe 21 august se dă examen la limba maternă, pe 22 august se susţine proba obligatorie a profilului, iar pe 23 august se dă proba la alegere a profilului şi specializării. 
 
Rezultatele se afişează pe 1 septembrie, iar în aceeaşi zi, până la ora 16:00 se pot depune contestaţiile. 

BAC 2018 Subiecte. Tot ce trebuie să ştii despre examenele de anul acesta

 
Pentru a fi declarat promovat la Bacalaureat 2018, un absolvent de liceu trebuie să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, să susţină toate probele scrise şi să obţină minim nota 5 la fiecare dintre acestea şi să obţină media 6 cel puţin, la probele scrise. 
 
Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat 2018 au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.
 
În conformitate cu prevederile metodologice, aplicate începând cu anul 2017, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.” Cu alte cuvinte, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

 

Distribuie pe:
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies