Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani! Fostul președinte american este criticat pentru că își serbează ziua de naștere în pandemie

Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani! Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii este născut la data de 4 august 1961.

Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani!
Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani![Sursa foto: MediaFax Foto]
Autor: Elena Popescu

In articol:

Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani! La ziua de naștere a fostului președinte al Statelor Unite ale Americii vor participa persoanele vaccinate și cele cu test COVID negativ.

Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani!

Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani! Fostul președinte al Statelor Unite ale Americii este născut la data de 4 august 1961, iar în acest an va ține o recepție cu ocazia împlinirii vârstei de 60 de ani. La petrecerea organizată de Barack Obama vor putea participa persoanele vaccinate, dar și cele care prezintă un test COVID negativ.

Citeste si: Cine este Ion Zanca, românul care a cântat la nunta lui Gwen Stefani. Artistul face parte din grupul Dallas String Quartet

Însă, petrecerea organizată de ziua fostului președinte american nu este pe placul republicanilor, chiar dacă urmează să se respecte toate directivele sanitare în vigoare. Tabăra republicană îl critică pe Barack Obama că a ales să își petreacă ziua de naștere în contextul în care numărul de cazuri noi de coronavirus, varianta Delta, este în creștere în SUA, notează AFP, citat de g4media.ro.

Evenimentul de ziua lui Barack Obama este programat pentru weekend-ul următor și se va ține pe insula exclusivistă Martha’s Vineyard: ”Toţi invitaţii vor trebui să fie vaccinaţi şi să fie testaţi negativ.

Evenimentul va avea loc în aer liber şi un „coordonator COVID-19”, al cărui rol exact nu a fost precizat, va fi la faţa locului”, potrivit presei americane citate de sursa menționată anterior.

Fostul preşedinte Barack Obama îl atacă pe Trump! Reproșuri la adresa modului în care a gestionat criza sanitară

Citeste si: O mamă din Iași și-a băgat fetița în mașina de spălat a filmat-o cum se "învârte"- bzi.ro

Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani!
Barack Obama împlinește astăzi 60 de ani![Sursa foto: MediaFax Foto]

Barack Obama, al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii

Barack Hussein Obama a fost al 44-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, dar și primul afro-american ales în această funcție, în urma alegerilor prezidențiale din 4 noiembrie 2008. După ce și-a încheiat primul mandat, Barack Obama a fost reales în funcție pentru încă patru ani. Cel de-al doilea mandat s-a încheiat pe 20 ianuarie 2016.

Barack Obama este fiul unui kenyan, Barack Hussein Obama Senior și al unei americance, Ann Dunham Stanley. Obama și-a petrecut prima parte din copilărie în Honolulu, Hawaii, iar de la vârsta de șase ani a trăit în Jakarta alături de mama sa și de tatăl său vitreg, care era indonezian.

Barack Obama a absolvit Facultatea de Drept de la Harvard, înainte de a candida pentru intrarea în administrația publică și de a deveni membru al Senatului statului Illinois între 1997 și 2004, potrivit wikipedia.org.

În anul 2003 Obama și-a anunțat participarea la campania electorală pentru Senatul SUA, iar un an mai târziu a fost ales ca senator al Statelor Unite, cu o majoritate de 70% din voturi.

În aceeași perioadă, Obama a întreprins vizite oficiale în Europa de Est, Orientul Mijlociu și Africa. În Congresul actual, al 110-lea, a sprijinit legislația referitoare la lobbying și frauda electorală, schimbarea climatică, terorismul nuclear și la sprijinul care trebuie să fie acordat personalului militar întors acasă.

În februarie 2007, Barack Obama a anunțat începerea campaniei sale prezidențiale, dar și obiectivele sale prioritare: terminarea războiului din Irak menținând în același timp o politică de aparăre solidă, creșterea independenței energetice și asigurarea asistenței medicale universale.

Fostul președinte american este căsătorit cu Michelle Obama din anul 1992 și au împreună două fiice.

La data de 9 octombrie 2009, Barack Obama a fost anunțat drept laureat al Premiului Nobel pentru Pace „pentru eforturile sale extraordinare în scopul întăririi cooperării între popoare”.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Fostul preşedinte Barack Obama îl atacă pe Trump! Reproșuri la adresa modului în care a gestionat criza sanitară

Barack Obama, amenințat cu divorțul, dacă va mai activa în politică!

Sotii Obama, contract record de 60 de milioane de dolari! Din ce castiga suma fabuloasa

Horoscop Zilnic Marți 21 Septembrie 2021: întreaga perioadă este favorabilă pentru planul profesional și, implicit, pentru cel financiar

ANUNT ȘOC de la PFIZER! Toată lumea trebuie să afle chiar acum

DEZASTRU! S-a aflat adevărul despre ce le-a făcut Toni Iuruc primelor două soții. Familia Simonei Halep devine îngrijorată

S-a aflat adevărul despre cum face bani Adelina Pestrițu. Cine se află în spatele ei

Ultima lovitură dată de Gică Popescu în sportul românesc: ,,Am investit împreună cu mai mulţi parteneri”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies