Bărbatul declarat mort din greșeală și-a recăpătat identitatea! Unde s-a aflat „mortul-viu” din Răducăneni

Gabriel Constantin Luca, bărbatul din Răducăneni declarat mort din greșeală, și-a recăpătat identitatea în instanță.

barbat decedat
Autor: Clara Ionescu

In articol:

Magistrații din cadrul Judecătoriei Răducăneni au admis acțiunea formulată de Gabriel Constantin Luca, bărbatul declarat mort din greșeală de autorități. El a dat în judecată Primăria comunei Răducăneni și le-a solicitat magistraților să dispună anularea certificatelor prin care a fost declarat decedat. „Mortul-viu” din Răducăneni a făcut primele declarații după ce a aflat că a fost declarat decedat și îngropat.

El s-a întors la familie chiar în ziua în care se împlineau 40 de zile de la înmormântare.

„Am plecat de acasă pe data de 25 octombrie 2020, în satul Suhuleț, pentru a munci la ferma unei persoane. Nu mi-am anunțat rudele despre acest lucru. În plus, mi-am uitat acasă cartea de identitate. La data de 29 octombrie 2020, rudele mele au mers la Poliție  și m-au declarat dispărut, întrucât nu mă mai văzuseră de câteva zile și nu au putut să mă contacteze în vreun fel. După aproximativ o săptămână, la data de 6 noiembrie 2020, a fost descoperit în zonă, în râul Jijia, un cadavru care ar fi avut semnalmentele mele.

Polițiștii i-au anunțat pe membrii familiei mele, spunându-le că aș putea fi eu și chemându-i la morgă, să mă identifice. Deși acel cadavru nu era îmbrăcat cu hainele cu care rudele mele mă declaraseră dispărut și era și umflat, din cauza faptului că stătuse în apă, rudele mele nu au putut fi sigure că sunt eu.

Totuși, până la urmă, a fost eliberat pe numele meu certificatul constatator al decesului și s-a eliberat și certificatul de deces”, a mărturisit Gabriel Constantin Luca, potrivit BZI.ro.

barbat decedat
Gabriel Constantin Luca, bărbatul din Răducăneni declarat mort din greșeală, și-a recăpătat identitatea [Sursa foto: Captura Video]

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Cum a aflat bărbatul că a fost declarat mort din greșeală

Gabriel Constantin Luca a mărturisit că pe data de 17 decembrie 2020 mama lui a luat legătura cu persoana la care a mers să muncească. În acel moment, bărbatul a aflat că a fost declarat mort și s-a întors acasă pentru a își recăpăta identitatea.

Citeste si: Zaharia, inginerul argeșean trântit și imobilizat de polițiști, va fi condus pe ultimul drumul. Familia vrea să se facă dreptate

„Având în vedere că mai lucrasem la acea persoană, mama mea a luat legătura cu ea pentru a o ajuta cu bani, în vederea pregătirii praznicului de 40 de zile pentru pomenirea mea. În acest fel am aflat eu că fusesem declarat mort și îngropat, astfel că m-am întors acasă, pentru a lămuri situația”, a adăugat Constantin Gabriel Luca.

Identitatea bărbatului care a fost înmormântat în locul lui Gabriel Constantin Luca a fost descoperită de Specialiștii de la Institutul de Medicină Legală Iași. Medicii legiști   au constatat că bărbatul îngropat este, de fapt, un bărbat de 57 de ani din satul Podu Hagiului, comuna Gorban, județul Iași.

Foto: Ziarul de Iași 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Șef din Poliția Română, declarație șocantă despre polițistul din Pitești care a trântit la pământ un bătrân: "A respectat ceea ce l-am învățat să facă"

Soția lui Zaharia, bărbatul mort după ce a fost trântit jos de un polițist, își strigă durerea: ”Poliția a ajuns mai rău decât Miliția”

Daniel Drăghici, polițiștul care l-a trântit la pământ pe inginerul argeșean, a furat din banii unui bătrân înșelat

Dana Budeanu, declarații despre vaccin: „Nu mă voi vaccina niciodată”

Calendar Ortodox 13 mai 2021. Una dintre cele mai mari sfinte ale Bisericii. Te apără de viclenia duşmanilor

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Biden, făcut șah-mat de Iran. Adevărată miză a escaladării tensiunilor dintre Israel și palestinieni

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies