Barbatul suspectat de Ebola sufera de o cu totul alta boala! Vestile nu sunt deloc bune

Bărbatul întors din Nigeria, suspectat de Ebola, este bolnav de malarie, potrivit unor surse medicale. El este internat la Institutul Matei Balş din Bucureşti. ##VIDEO225310##

Distribuie pe:

Autor:

fara descriere

Malaria este determinată de un grup de protozoare-parazit numite Plasmodium. Parazitul malariei este transmis prin intepatura femelei ţânţarului anofel.

În 25 iulie, inginerul de 51 de ani a plecat spre România, după ce a şi-a încheiat activitatea în capitala Nigeriei, Abuja. A ajuns pe aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, locul pe unde trec zilnic peste 30.000 de oameni.

Câteva zile mai târziu, împreună cu familia, bărbatul şi-a început concediul în România. A mers la mare, la Vama Veche.

În noaptea de 9 august, bărbatul a venit la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti acuzând stare febrilă şi vărsături. Medicii au aflat că s-a întors din Nigeria şi au decis să îl trimită la Bucureşti.

La Institutul Matei Balş, pacientul a fost internat într-o rezervă specială, izolat de restul spitalului. După teste amănunţite, a venit prima concluzie: „Prima veste bună este că în proporţie de 99% se exclude (Ebola - n.r.)”, a anunţat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş. „Dar rămân o serie de alte infecţii posibile, inclusiv cele originare din această zonă”, a avertizat profesorul.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate