Barem Istorie, sesiunea de toamnă 2020 a Bacalaureatului. Cum se rezolvau subiectele

Elevii au astăzi, 25 august 2020, o nouă rundă de emoții în cadrul Bacalaureatului. După ce ieri a fost proba la Limba și Literatura română, astăzi au urmat matematica și istoria.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus


In articol:

UPDATE. Puteți intra pe edu.ro ca să vedeți cum se rezolvau subiectele și care a fost baremul.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamnă. Ce subiecte au picat la istorie. Vezi PDF

Afişarea primelor rezultate la probele scrise va avea loc în data de 2 septembrie (până la ora 12:00) şi va fi urmată de etapa depunerii contestaţiilor, în aceeaşi zi, în intervalul orar 14:00 – 20:00.

Barem Istorie - rezolvarea subiectelor

În ceea ce privește proba obligatorie a profilului, subiectele vor fi date elevilor începand cu ora 9.

Citeste si: Bacalaureat 2020 toamna. Ce subiecte au picat la Matematică. Vezi PDF

Citeste si: Bianca Drăgușanu, devastată! A luat sau nu coronavirus? „Mă ustură gâtul...” - evz.ro

Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, potrivit Ministerului Educației.

Nota minimă de promovare a examenului de Bacalaureat 2020, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6.

Calendar Bacalaureat 2020 - sesiunea de toamna

Probele scrise sunt programate în săptămâna 24 - 27 august, astfel:

24 august - proba la Limba şi literatura română - E.a);

25 august - proba obligatorie a profilului - E.c);-

26 august - proba la alegere a profilului şi specializării - E.d);-

27 august - Limba şi literatura maternă - proba E.b).

"Echivalarea şi recunoaşterea competenţelor lingvistice şi digitale se pot realiza în zilele de 28 şi 31 august, respectiv 1 septembrie. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă, la probele de profil din cadrul examenului naţional de Bacalaureat (2020), potrivit metodologiei specifice", afirmă MEC, într-un comunicat remis presei.

La fel ca în prima sesiune, rezultatele elevilor vor fi publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD). Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

 

Galerie foto 
Citește și:

Politica de tot râsul! Afișe aberante din campania electorală FOTO

Alin Roșieanu, un polițist rănit grav într-un accident rutier, a murit. Tânărul gorjean s-a stins din viață, după ce oamenii au donat sânge pentru a-l salva

Coșmarul unei copile de 12 ani, violată de tată și de fratele mai mare. Chinurile groaznice prin care fata a trecut de la vârsta de zece ani

Două tinere lovite brutal pe stradă, din simplul motiv că una din ele purta fustă scurtă. Agresorul, reținut de polițiști

Sfatul zilei, vineri, 25 septembrie 2020! Leii se bucură de succes pe toate planurile

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies