Barem Matematică simulare Evaluare Națională 2021. Grila de corectare a subiectelor la matematică, la Evaluarea Națională 2021

Cum se rezolvă subiectele la matematică de la simularea pentru Evaluarea Națională 2021?

Autor: Loredana Dobre

In articol:

Elevii din clasele a 8-a au susținut marți, 30 martie, probă scrisă la matematică de la simularea pentru Evaluarea Națională 2021. Examenul a început la ora 9:00, când în care în fiecare sală de clasă su fost deschise plicurile sigilate cu subiectele multiplicate.

Barem simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Candidații au avut la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele la matematică. După încheierea examenului, Ministerul Educației a făcut publice subiectele și baremul de corectare pentru acestea.

Barem simulare Matematică Evaluare Națională 2021
Barem simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Barem simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Matematică: Teste de antrenament și bareme

Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Subiecte simulare Matematică Evaluare Națională 2021

Citeste si: Luiza Melencu, găsită moartă- bzi.ro

Calendarul simulărilor pentru Evaluarea Națională 2021

Simulările examenelor naționale vor avea loc la finalul lunii martie. Elevii de clasa a 8-a încep simulările pe 29 martie cu Limba și literatura română.

  • 29 martie 2021: Limba şi literatura română
  • 30 martie 2021: Matematică
  • 31 martie 2021: Limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă)

Reguli simulare Evaluare Națională 2021. Ce trebuie să știe elevii

Elevii claselor terminale de gimnaziu care participă la simulările pentru Evaluarea Națională 2021 pot intra în clase până la ora 08.30. Proba începe la ora 09.00, când se deschid plicurile sigilate cu subiecte și vor avea la dispoziție 2 ore pentru rezolvarea acestora. Procesul este supravegheat audio-video, așa cum se întâmplă și în cazul examenelor de bacalaureat.

Citeste si: Barem Română simulare Evaluare Națională 2021. Grila de corectare a subiectelor la Limba și Literatura Română

Pentru a limita răspândirea noului coronavirus și ca măsură sanitară, elevii de la clase diferite nu se vor amesteca. Ei vor fi așezați în ordine alfabetică și vor sta câte unul în bancă, se precizează într-un document transmis joi școlilor. De asemenea, în sala de examen, aceștia nu au voie cu rucsacuri sau ghiozdane, manuale, foi, nici cu telefoane sau tablete.

Citeste si: Simulare Evaluare Națională 2021. Modele de subiecte la Limba și literatura română: Teste de antrenament și bareme

Fiecare lucrare este evaluată de doi profesori evaluatori: cadrele didactice din unitatea de învățământ care au urmat sau urmează programul de formare a profesorilor evaluatori pentru examenele și concursurile naționale vor fi selectate cu prioritate pentru evaluarea lucrărilor.

Profesorii au acces în școli în intervalul orar 7.00-7.30, dacă sunt în comisiile de evaluare. Profesorii asistenți vin la ora 8.00, iar cei evaluatori la ora 14.00.

Rezultatele obținute la simulările naționale nu se contestă. Ele sunt comunicate elevilor și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor.

Notele obţinute la simulări evaluarea națională 2021 nu se trec în catalog. Prin excepţie, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog, arată Ministerul Sănătății.

Calendar Evaluarea Națională 2021

7 – 11 iunie 2021 – Înscrierea la evaluarea națională
22 iunie 2021 – Limba și literatura română, probă scrisă
24 iunie 2021 – Matematică, probă scrisă
25 iunie 2021 – Limba și literatura maternă, probă scrisă
29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestațiilor
30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluționarea contestațiilor
4 iulie 2021 – Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Vacanța de primăvară, prelungită

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunţat că vacanţa de primăvară va fi prelungită din 2 aprilie în 4 mai, astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea elevilor în perioada lunii aprilie. Excepție vor face elevii claselor terminale, care vor susține ore online în luna aprilie.

„Cu excepția claselor terminale, pentru care structura anului școlar nu va suferi niciun fel de modificare, vacanța de primăvară va începe în data de 2 aprilie și se va încheia în data de 4 mai. Pentru clasele terminale structura anului școlar NU va suferi niciun fel de modificare, vacanța/vacanțele de primăvară rămânând la datele planificate și cunoscute (2 aprilie- 11 aprilie pentru Sărbătorile Pascale Catolice și 30 aprilie- 9 mai pentru Sărbătorile Pascale Ortodoxe). În intervalul 12 aprilie – 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la toate activitățile didactice”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Noi restricții în București. Ce program au magazinele și până la ce oră este permisă libera circulație

De asemenea, Ministerul Educației a stabilit că examenele de evaluare națională și bacalaureat vor avea loc la datele deja stabilite, iar semestrul doi urmează să fie redus cu o săptămână, fără a se face ore de recuperare. Astfel, anul școlar se va încheia pe 25 iunie, pentru toți elevii mai puțin cei de clasa a opta.

Cum arată vacanțele de primăvară

  • Pentru elevii din clase non-terminale: 2 aprilie- 4 mai
  • Pentru elevii din clasele terminale: 2-11 aprilie/ 30 aprilie- 9 mai (Pastele Catolic: 4 aprilie; Paștele Ortodox: 2 mai)

 

 

 

 

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Trei youtuberi au drogat o tânără, i-au distrus casa și au batcojorit-o în timp ce transmiteau live pe internet

A fost raportată o nouă reacție adversă la vaccinul anti-COVID produs de Pfizer BioNtech: „Simţi ca și cum ai...”

Alexandru Rafila, despre carantina în România: „Lockdown-ul este o măsura extremă. Cineva ar trebui să-și asume”

Ziua de mâine va aduce rezolvarea problemelor pentru 7 nativi

ȘOCUL ANULUI despre Pfizer! Experimentul făcut în direct în România

BOMBA! Relație sexuala secretă între Denise Rifai și Mihai Bendeac. Detalii incendiare ies la suprafață

VIDEO/ Amalia Năstase este o soție norocoasă. Ce face Răzvan Vasilescu fără ca soția lui să-i ceară în mod insistent

Chin nesfârșit pentru o mare campioană a României: ”Izolare și abuz de medicamente. Simt că-mi pleznește inima și nu mai pot merge”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies