Barem Matematică simulare Evaluare Națională 2023. EDU.ro a publicat baremul de corectare la matematică UPDATE

Stiri

Barem Matematică simulare Evaluare Națională 2023. EDU.ro a publicat baremul de corectare la matematică UPDATE

Barem simulare Evaluarea Națională 2023. Cum se rezolvau exercițiile de la proba de Matematică.

Barem simulare Matematică Evaluarea Națională 2023. Vezi cum se rezolvau subiectele picate la proba de astăzi, dar și ce punctaje aveau fiecare subpunct și exercițiu.

Ministerul Educației a publicat BAREMUL la proba de MATEMATICĂ din cadrul șirului de simulări ale Evaluării Naționale 2023 la ora 15:00.

Barem simulare MATEMATICĂ Evaluarea Națională 2023

 

Cu ajutorul baremului, elevii clasei a VIII-a își pot calcula singuri o notă aproximativă, dar, mai important, pot vedea unde au greșit în cadrul simulării și la ce mai pot lucra până la examenul național din vară.

Rezolvarea exercițiilor la matematică este exactă, fiind obiectivă și la subiect.

Elevii au susținut astăzi, 21 martie 2023, proba la Matematică, după ce ieri au dat nas în nas cu subiectele de la Limba și literatura română. În timp ce unii elevi au terminat cu această probă perioada de simulări Evaluarea Națională 2023, alți elevi, care aparțin de minorități naționale, susțin mâine proba de Limba și literatura maternă.

Citește și: SUBIECTE Română simulare Evaluare Națională 2023. Ministerul Educației a publicat SUBIECTELE pentru Lb. și Literatura română UPDATE

barem simulare mate evaluarea nationala

Cum se rezolvau subiectele de la simularea la Matematică

[Sursa foto: PixaBay]

Reguli de susținere a Evaluării Naționale 2023

 • Există un regulament pentru desfășurarea și susținerea Evaluării Naționale, publicat de Ministerul Educației. Astfel, iată ce reguli trebuie să respecte elevii în cadrul examenului național:
 • Se interzice intrarea în sală cu obiecte și materiale care ar putea facilita rezolvarea subiectelor. Materiale de tipul manualelor, copiuțelor, telefoanelor, căștilor, memoratoarelor, rezumatelor etc.
 • Se interzice intrarea în sala de examen cu geantă sau ghiozdan. Bagajele de acest fel vor fi depozitate într-o altă sală de clasă, urmând să fie înapoiate la finalul probei de examen.
 • Se interzice comunicarea cu alți candidați sau cu persoane din exteriorul sălii de examen, în speranța rezolvării subiectelor. Dacă sunt prinși de profesorul supraveghetor, pentru comunicare sau pentru celelalte două fapte de mai sus, elevii sunt eliminați din examen și primesc nota 1 pe lucrarea scrisă.
 • Se interzice scrierea cu pastă neagră. Elevii trebuie să aibă la ei pix cu pastă albastră, cu care vor rezolva exercițiile. În cazul probei de la Matematică, la geometrie, elevii pot folosi creion.
 • Se interzice ștergerea stiloului cu picul pe foaia de examen. Greșelile de pe lucrare se vor tăia cu o linie dreaptă, fie ele un cuvânt sau un întreg paragraf. Orice altă tăiere va fi considerată semn.
 • Elevii trebuie să aibă la ei actul de identitate, buletinul sau pașaportul, după caz.

Citește și: Simulare Evaluarea Națională 2023. Edu.ro a publicat SUBIECTELE la Limba Română. Vezi ce au avut de rezolvat elevii la subiectul III UPDATE

Citeste si: Tavi Colen, despre mariajul cu fosta soție. Care este motivul care a dus la despărțire? „Chiar sunt supărat că nu am reușit să ducem mai mult. Am rămas prieteni foarte buni”- kfetele.ro

Citeste si: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: VIDEO "Vă rog să coborâți sau scoateți rampa!". O tânără cu dizabilităţi, umilită de un şofer RAT Craiova. S-a deschis o anchetă- radioimpuls.ro

barem simulare mate evaluarea nationala

Cum se rezolvau subiectele de la simularea la Matematică

[Sursa foto: PixaBay]

Calendar Evaluarea Națională 2023

 •  6 – 9 iunie 2023 - Înscrierea la evaluarea națională
 • 9 iunie 2023 - Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
 • 19 iunie 2023 - Limba și literatura română – probă scrisă
 • 21 iunie 2023- Matematica – probă scrisă
 • 22 iunie 2023 -  Limba și literatura maternă – probă scrisă
 • 28 iunie 2023- Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
 • 28 iunie 2023 – 29 iunie 2023 - Depunerea contestațiilor
 • 29 iunie – 4 iulie 2023- Soluționarea contestațiilor
 • 4 iulie 2023- Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

sursă: portalinvatamant.ro