Băsescu pierde procesul cu Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității

Curtea de Apel Bucureşti a constatat calitatea de colabor al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată.

Distribuie pe:

Autor: K.B.

”Admite acţiunea. Constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului Băsescu Traian”, este sentinţa pronunţată, vineri, de Curtea de Apel Bucureti.

Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

”Recursul se depune la C.A.B.-S a-VIII-a C.A.F. Pronunţarea se face prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 20.09.2019, conform art. 396 alin. 2 din Codul de procedură civilă”, a mai transmis Curtea de Apel Bucureşti.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Citeste si: Drama neștiută a lui Cornel Palade! Fiica lui a dispărut de acasă: „Am zis: Nevastă, dacă nu o găsim, sunăm la Poliție”

La ultimul termen, în 5 septembrie, Băsescu a reluat afirmaţiile conform cărora nu a colaborat cu fosta Securitate.

Dosarul în care CNSAS cere constatatea calităţii de colaborator a lui Băsescu a fost înregistrat la sfârşitul lunii mai, la Curtea de Apel Bucureşti. Colegiul CNSAS a aprobat Nota de constatare care conţine descrierea documentelor găsite în diverse dosare despre Traian Băsescu, copii ale notelor informative, atât olografe, cât şi cele redactate de ofiţerul de Securitate în urma discuţiilor cu ”sursa”, istoricul dosarului şi corespondenţa dintre diverse instituţii.

De la momentul depunerii dosarului, în presă au apărut numeroase documente referitoare la colaborarea lui Băsescu cu Securitatea, inclusiv nume ale celor despre care ar fi dat infiormări sub numele de cod Petrov.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat că nu există un angajament semnat de el nici în dosarul inscripţionat cu numele său şi nici pe microfilmul dosarului. De asemenea, nici în dosar şi nici pe microfilm nu există documente scrise de el sau chitanţe care să reprezinte plăţi efectuate de fosta Securitate către el şi prin care s-ar fi putut atesta calitatea de colaborator.El a negat că ar fi dat Securităţii informaţii sub numele Petrov.

Urmatorul articol
Citește și:

Detalii nebănuite despre viața amoroasă a celebrei gimnaste Nadia Comăneci! „Era şi cu Nicu Ceaușescu, dar şi cu Ştefan Bănică Jr., a ieşit un scandal uriaş că aflase Nicuşor că...

Primele imagini de la botezul fetiței Elenei Udrea! De ce a ales această zi pentru evenimentul religios! ”Mi-am imaginat de sute de ori acest moment”

Are 71 de ani, dar se ține de glume! Cum s-a fotografiat actorul Ion Haiduc

Sânziana Buruiană trage un semnal de alarmă după ce a fost înșelată: "Vreau să învătaţi din ce am păţit eu"

Incendiu cumplit la Băilești: mătușa unor copii striga după ajutor din spatele unui geam înshis

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies