Bătaie pe sarmale, în plină pandemie. Caz scandalos la Suceava

Pelerinajul de la Suceava la racla cu rămășițele Sfântului Ioan Botezătorul a dat naștere unui scandal uriaș după ce românii s-au bătut pe sarmale.

Distribuie pe:

Autor: D.A.


In articol:

Bătaie pe sarmale la Suceava, în plină pandemie. Și asta pentru că, în fiecare an, pe 24 iunie, e ziua în care credincioşii prăznuiesc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul. Cu această ocazie, are loc pelerinajul la racla cu rămăşiţele pământeşti ale sfântului. 

Credincioşii vin la Suceava din toate colţurile ţării și aşteaptă cu orele să se închine la moaştele sfântului protector al Sucevei. Anul acesta, a fost îmbulzeală mare şi la pachetele cu sarmale.

Citeste si: Doliu şi pierdere grea în PSD! A fost răpus de Covid-19 la doar 56 de ani - evz.ro

În anii trecuţi, primarul Sucevei, Ion Lungu, împărțea sarmale credincioșilor adunați la Mănăstirea „Sfântul Ioan” şi asigura locuri de cazare pentru pelerinii veniți din alte județe. Anul acesta, în contextul pandemiei, edilul a anunțat că nu va mai putea pune la dispoziția pelerinilor căminele de la liceele sucevene. Iniţial, edilul Sucevei anunţase că nu va mai împărţi nici sarmale, însă a revenit asupra acestei decizii.

„M-am consultat și cu reprezentanții Bisericii și am stabilit că anul acesta nu voi mai da sarmale, pentru a evita aglomerația și îmbulzeala, dar și interpretările care pot fi făcute ulterior”, declarase, iniţial, Ion Lungu, potrivit presei locale.

Bătaie pe sarmale, în plină pandemie. Caz scandalos la Suceava
Bătaie pe sarmale, în plină pandemie. Caz scandalos la Suceava

Ce a fost nou, anul acesta, la Suceava

După slujba religioasă, pelerinii s-au îmbulzit pentru pachetele cu sarmale, fără să mai țină cont de regulile de distanțare socială. Asta în timp ce jandarmii erau plecaţi după racla cu moaştele sfântului. Dacă în anii trecuţi pelerinii puteau urma racla prin oraş, anul acesta s-a luat decizia ca racla să fie purtată de un autovehicul, fără posibilitatea de a fi urmată de pelerini.

Suceava rămâne o zonă de risc

Majoritatea celor care au participat la praznicul Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava sunt persoane aflate în grupa de risc, care pot contracta uşor noul coronavirus. Riscul este cu atât mai mare cu cât Suceava este oraşul unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de infectare cu coronavirus, fiind primul oraş în care s-a instituit carantina totală. Până în prezent, judeţul Suceava a raportat aproape 4.000 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Galerie foto 
Citește și:

A murit judecătoarea Curţii Supreme a SUA. Ruth Bader Ginsburg a pierdut lupta cu cancerul la vârsta de 87 de ani

Spania, din nou sub carantină: amenințată de COVID-19, o regiune din Madrid va fi „închisă” din nou

Cifre ALARMANTE. Numărul cazurilor noi de coronavirus rămâne ridicat. Sute de pacienți se află în stare gravă la Terapie Intensivă

Opera de artă semnată Bansky, estimată la 5 milioane de lire sterline: artistul a făcut o reinterpretare a unui faimos tablou de Monet, adaptată societății de azi

Avertismentul dur al unui virusolog: „Iarna nu va fi uşoară. Nu scăpăm repede de măști”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies