Batran si bolnav, generalul Stanculescu cere statului sa il elibereze din puscarie

Fostul general Victor Atanasie Stanculescu cere instantei intreruperea executarii pedepsei de 15 ani de inchisoare primita in dosarul Revolutiei de la Timisoara pe motiv ca este bolnav si nu poate fi tratat in reteaua sanitara din sistemul penitenciar. Unul dintre avocatii lui Stanculescu a afirmat ca generalul, in varsta de 84 de ani, "sufera de 12 patologii cronice", intre care si de o forma de leucemie.

Distribuie pe:

fara descriereCererea de eliberare a fost inregistrata la Tribunalul Ilfov. Instanta a dispus ca  fostul general Victor Atanasie Stanculescu sa fie expertizat medico-legala la IML, lucru care s-a si intamplat. Conform raportului expertilor, act depus astazi la dosar, Stanculescu poate fi tratat in reteaua Administratiei Nationale a Penitenciarelor. Avocatii fostului general au cerut judecatorilor un nou termen pentru studierea expertizei si pentru a face obiectiuni la aceasta. Astfel ca Tribunalul Ilfov a fixat ca urmatorul termen de judecata sa fie 4 ianuarie 2013. 
In 16 octombrie 2008, judecatorii instantei supreme i-au condamnat pe  Victor Athanasie Stanculescu si Mihai Chitac la cate 15 ani de inchisoare pentru omor deosebit de grav, fiind degradati. Cei doi au fost incarcerati in aceeasi zi, la Spitalul Penitenciar Jilava, insa Chitac a fost eliberat cateva luni mai tarziu pe motiv de boala. Acesta a decedat pe 1 noiembrie 2010, in locuinta sa din Capitala, dupa mai multe saptamani de spitalizare in urma unor boli cronice.
Stanculescu a declarat, recent, ca e un fan al serialelor turcesti difuzate de KanalD.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate