Bătrânica care împletește mături și coșuri de răchită pentru a câștiga o pâine. Merge zilnic 12 kilometri pe jos, din vârful unui deal, ca să-și vândă marfa în oraș

Tanti Vasilica merge pe jos 12 kilometri pentru a-și câștiga banii de pâine. Iată care este povestea acesteia.

Autor: Elena Stan

In articol:

La vârsta de 73 de ani, tanti Vasilica nu se teme de muncă. Bătrânica merge pe jos în fiecare zi câte 12 kilometri până în centrul orașului pentru a-și câștiga traiul. Aceasta vinde coșuri și mături de răchită pe care le face cu mâna ei, îmbrăcată în haine tradiționale.

Citește și: Ultimele cuvinte pe care conductorul mort în accidentul feroviar de la Galați le-a transmis familiei, înainte de tragedie. Apropiații nu-și pot reveni din șoc: "Toată lumea știe ce mamă specială ai fost"

Tanti Vasilica, un exemplu demn de urmat

Distanța de 12 kilometri dintre satul Streaua de lângă Ștefănești-Argeș și până în centru orașului nu o sperie absolut deloc pe tanti Vasilica. Bătrânica parcurge zilnic acest traseu pentru a ajunge să își vândă măturile și coșurile din răchită făcute chiar de ea. Însă nu oricum, ci îmbrăcată în costum popular, haine pe care le poartă încă de când era mică. La cei 73 de ani ai săi, femeia își amintește chiar și acum că cei care au învățat-o tainele meșteșugului sunt părinții săi, care de multe ori erau foarte exigenți cu ea atunci când nu-și făcea treaba bine.

Citeste si: Dorința din copilărie pe care Bella Santiago și-a îndeplinit-o la nunta cu Nicu: „M-am simțit foarte bine”. Artista i-a făcut o surpriză soțului, intrând cântând în biserică- kanald.ro

Citeste si: A fost prins criminalul din Berceni. Bărbatul se află în Olanda- stirileprotv.ro

„Port costum popular de când eram mică, nu pot face altfel.

Am și mai multe costume populare pe care le-am primit. Fac coșuri și mături din copilărie, mama și tata îmi dădeau peste mână când eram mică dacă nu lucram bine, îmi spuneam că trebuie să am o meserie și să o fac bine. Și, încet-încet, a început să îmi placă să fac coșuri și mături din răchită, să împletesc la ele ore în șir”, a povestit bătrâna, potrivit adevărul.ro.

Citește și: O femeie și-a ucis într-un mod halucinant ambii băieți, iar mai apoi și-a luat viața. Ce ar fi făcut-o să recurgă la așa ceva?! Vecinilor nu le vine să creadă: „Păreau complet normali, o familie fericită”

Citeste si: A murit soția lui Alexandru Arșinel! Vestea tristă a venit de la fiul actorului- kfetele.ro

Citeste si: Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?- stirilekanald.ro

Citeste si: Daniel Balaciu a fost chemat în fața judecătorilor, în urma atacului brutal pe care l-a săvârșit. Detaliul neașteptat de pe fața sa a ridicat multe semne de întrebare- radioimpuls.ro

Bătrâna nu ratează nicio slujbă

Chiar dacă este destul de bătrână, iar picioarele nu mai au aceeași putere pe care o aveau odinioară, tanti Vasilica nu ratează nicio slujbă de la biserică, decât dacă este bolnavă. Ba chiar mai mult, femeia este foarte corectă și nu îi place să rămână datoare cuiva cu nimic, atunci când mai împrumută bani:

„Tanti Vasilica nu pierde nicio slujbă de la biserică decât dacă e bolnavă. E cel mai politicos om pe care l-am cunoscut și nu rămâne datoare nimănui. Recent a venit la Primăria Ștefănești să aducă dovada cuponului de pensie în baza căruia a primit măști și să îmi restituie cei 10 lei pe care îi trimisesem pentru maxi-taxi ca să vină la o expoziție pe care am organizat-o la Centrul Cultural Ștefănești despre holocaustul romilor. Mi-a reamintit că merge pe jos și că fiind bolnavă, nu a putut călători. Dacă aș avea posibilitatea legală, aș lua-o la Centrul Cultural Ștefănești pentru a le preda copiilor meșteșuguri. Şi dacă le-ar preda o lună copiilor ar fi un lucru minunat”, a mărturisit Lavinia Năstase, conform sursei citate.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cristina Șișcanu l-a dat de gol pe Mădălin Ionescu. Ce se întâmplă între ei de fiecare dată când călătoresc împreună: "Așa arată vacanțele soțului"

Radu Ștefan Bănică și Violeta Marin au o relație demnă de invidiat. Fiul cel mare al lui Ștefan Bănică Junior are numai cuvinte de laudă la adresa surorii sale: „Mi-ar plăcea să...

A fost prins criminalul din Berceni. Bărbatul se află în Olanda

Cine este și câți ani are șarmantul Dogan din serialul Prețul fericirii! Iată ce familie superbă are celebrul actor Murat Aygen și cu ce se ocupă când nu se află pe platourile...

Calendar ortodox 11 iunie 2023. Ce sărbătoare este duminică?

„Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu

Au ieșit la iveală detalii cutremurătoare despre tot ce a îndurat Dana Roba. De ce a fost, de fapt, atacată de soțul ei, Daniel Balaciu: "A vrut să se răzbune pe ea"

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies