
In articol:
Ultimele zile au însemnat zeci de mii de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în România. Au fost doborâte recorduri negative în ceea ce privește numărul de infectări, iar dacă cifrele ni se par acum mari, specialiștii spun că acesta este doar începutul! Previziunile INSP pentru jumătatea lunii februriare sunte cu adevărat înspăimântătoare.
Specialiștii din cadrul instituției prevăd circa 70.000 de cazuri de COVID-19 pe zi, este cel mai sumbru scenariu pentru valul cinci al pandemiei.Beatrice Mahler, managerul Institutului Marius Nasta din București este, de asemenea, de părere că numărul cazurilor ar putea exploda până luna viitoare. Mai mult, medicul spune că este chiar posibil să vedem o aglomerare în unitățile medicale, căci mulți nu sunt vaccinați anti-COVID, iar în fața virusului, chiar și în fața variantei Omicron, orice este posibil. Totuși, tulpina super-mutantă a coronvirusului nu este la fel de agresivă ca Delta și nu provoacă forme grave, însă este extrem de contagiasă, lucru atestat și de raportările zilnice ale Grupului de Comunicare Strategică.
„Din datele de până în acest moment și trebuie să ne uităm și la modul în care cresc pacienții cu SARS-CoV-2, da, este posibil. Este posibil să înregistrăm și o creștere a pacienților care se internează în spital pentru că persoanele care știm că nu au protecție oferită de anticorpi ajung să facă forme severe de infecție.
Din nefericire, observăm o dublare a numărului de cazuri de la o săptămâna la altă. Dacă cifrele se mențin până în februarie, cifrele vor fi amețitoare. Partea bună a valului cinci este legată de faptul că marea majoritate a cazurilor nu necesită spitalizare.
Citeste si: De ce să pui bani în ghiveciul cu flori. Experții financiari recomandă tuturor acest truc- kfetele.ro
Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro
Resimițim efectul numărului mare de infectări prin incapacitatea persoanelor care sunt infectate sau carantinate să ajungă în spital și avem deja angajați care, din motive medicale, fi că sunt pozitivi, fie că sunt carantinați, sunt la domiciliu”, spune Beatruce Mahler.
Bilanț coronavirus, 24 ianuarie 2021
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 14.088 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 5.283 mai puțin decât în ziua anterioară. 1.400 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
În total, până astăzi, 23 ianuarie, pe teritoriul României au fost înregistrate 2.017.129 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 31.209 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.820.743 de pacienți au fost declarați vindecați.
Până astăzi, 59.547 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În intervalul 22.01.2022 (10:00) – 23.01.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 22 de decese (13 bărbați și 9 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Maramureș, Neamț și Olt.
În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 5.958, cu 410 mai mult decât în ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 599 de persoane, cu 17 mai mult decât în ziua anterioară. Dintre cei 599 de pacienți internați la ATI, 76 au certificat care atestă vaccinarea. Din totalul pacienților internați, 551 sunt minori, 546 fiind internați în secții, cu 60 mai mult decât în ziua anterioară și 5 la ATI, cu unul mai mult decât în ziua anterioară.