Beatrice Rancea s-a intors in locul blestemat care i-a curmat cariera de balerina! “Plangeam in fiecare zi! Mi s-au scos dintr-o portiune a piciorului os, ligament si muschi” De atunci poarta numai negru

Beatrice Rancea este una dintre cele mai apreciate regizoare, insa putini sunt cei care isi amintesc faptul ca ea a fost balerina. In ultimii ani, Beatrice Rancea a fost la conducerea Operei din Iasi, iar de putin timp este directorul interimar al Operei Nationale Bucuresti.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereIn calitatea sa de director al Operei din Bucuresti, Beatrice Rancea a trebui sa urce din nou pe scena care i-a schimbat viata. "Pe aceasta scandura mi-am incheiat eu cariera de balerina, aici am avut accidentul", a spus Beatrice Rancea, in urma cu doua zile, in cadrul unui eveniment.fara descriere

Artista era o balerina apreciata, in 1989, cand o tragedie avea sa-i distruga cariera. “Cand am avut accidentul, in 1989, eram in lucru cu “Romeo si Julieta", rol cu care nu am mai ajuns pe scena. Emotional a fost greu! Puteam sa mai stau in Opera si dupa aceea, sa-mi iau salariul. As mai fi putut profesa, dar nu la nivel de performanta - sunt roluri la pantof de caracter, la papuc de dans, adica nu neaparat la poante. Plangeam in fiecare zi, cu toate ca doctorii ma asigurau ca piciorul se vindeca. Eu stiam ca daca te doare o unghiuta nu poti urca pe scena, dar cu cinci operatii pe genunchi? Mi s-au scos dintr-o portiune a piciorului os, ligament si muschi si mi s-a refacut tot genunchiul. Este imposibil ca acel ligament si articulatia sa aiba aceeasi elasticitate si aceeasi rezistenta la efort. Patru luni am mers in carje si in carucior. Si acum simt ca imi sare genunchiul. Acel accident mi-a schimbat ireversibil viata”, a marturisit Beatrice Rancea, care a decis, la 30 de ani, sa o ia de la capat si si-a ales o alta profesie, cea de regizor. (Vezi declaratiile incredibile ale fostului sot al lui Beatrice Rancea, Claudiu Bleont despre mariajele sale)

Desi, acum spune ca a reusit sa treaca pentru acea tragedie, Beatrice Rancea nu a mai ascultat niciodata integral muzica baletului “Romeo si Julieta”, nu a mai putut! Asa cum si-a schimbat si stilul de a se imbraca. Artista poarta numai negru. “Nu e un doliu dupa dans, negrul este, pur si simplu, o culoare în care ma simt foarte bine”, a explicat Rancea.

fara descriere

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate