Bechet este primul oraș din România în care autoritățile instituie carantina de noapte

Comitetul Județean de Urgență Dolj a luat decizia în ultima ședință în care au participat toți specialiștii.

Autor: Madalina Kovacs

In articol:

Vești nu tocmai bune pentru locuitorii orașului Bechet din județul Dolj. Ca urmare a inidenței cazurilor de îmbolăvire cu virusul SARS-CoV-2 care a scăpat pur și simplu de sub control, autoritățile au fost forțate să ia o decizie radicală pentru a combate răspândirea coronairusului. Una dintre măsurile care s-au impus este carantina de noapte.

Astfel, circulația persoanelor va fi in terzisă într-un anumit interval de ore și de zile. Măsura se menține până pe 17 septembrie 2021, iar dacă incidența cazurilor va scădea sub 6 la mia de locuitori, atunci măsura ar putea fi cel mai probabil anulată.

COVID-19
COVID-19 [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vasilică Ceterașu și-a întrebat soția la TV cu câți bărbați s-a iubit înainte să fie cu el. Răspunsul Amaliei este surprinzător- bzi.ro

Bechet, primul oraș din România care instituie carantina de noapte

Valul patru al pandemiei de coronvirus pare că a început să se instaleze pe teritoriul țării noastre. În mai multe zone din România incidența cazurilor de COVID-19 a crescut alarmant, iar autoritățile au fost nevoită să ia măsuri repede pentru ca numărul îmbolnăvirilor să nu mai continue să crească. În Bechet, incidența cazurilor de coronavirus a depășit pargul de 6 la mia de locuitori, ajungând la 6,62 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Citeste si: Vaccinarea în România! A fost actualizat bilanțul persoanelor imunizate anti-COVID

Așa că în ultima ședință a Comitetului Județean de Urgență Dolj s-a lua decizia de a se institui carantina de noapte. Astfel, cetățenii nu vor avea voie să iasă din case vineri, sâmbătă și duminică între orele 22:00 și 05:00, decât în interes de serviciu, pentru asistență medicală, pentru îngrijirea/însoțirea copilului sau pentru îngrijirea persoanelor vârstnice, a celor bolnave sau cu dizabilități și în cazul decesului unui membru al familiei.

Magazinele vor avea un program special în aceste zile, fiind deschise doar între orele 5.00 – 18.00. Farmaciile, benzinăriile și serviciile de curierat nu-și vor schimba programul de funcționare. 

Citeste si: Școlile vor fi închise înainte de marea festivitate din 13 septembrie. În ce localități a depășit rata de incidență pragul de 6 cazuri la mia de locuitori?

Dacă incidența nu va scădea până pe 13 septembrie, atunci cnd va debuta noul an școlar, elevii din Bechet vor trebui să facă cursurile online.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vaccinarea în România! A fost actualizat bilanțul persoanelor imunizate anti-COVID

Femeie de 111 ani s-a vindecat de COVID-19: "Pacienta se simte bine..."

A fost condamnat la închisoare după ce a ignorat carantina și a îmbolnăvit cu coronavirus alte persoane: „Una a murit din cauza virusului”

Atenţie Tauri, Balanțe și Scorpioni! 7 zodii vor primi șansa de a rezolva lucrurile

Începe războiul lângă ROMÂNIA! Alertă maximă la graniță: Armata este la frontieră!

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Anamaria Prodan produce CUTREMUR în România. Imaginea care bagă frica în „amantele lui Reghe” . „Pe mine nu mă doboară nimic”

Femeia pe care Gigi Becali a impresionat-o în trecut: ,,M-a sunat să ne vedem la palat, să ne cunoaştem mai bine”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies