Bei vin alb si mananci somon des? Atunci trebuie sa citesti stirea asta! Nici nu banuiesti caror riscuri te expui!

Un nou studiu arata ca vinul alb, berea si varza de Bruxelles pot fi surse majore ale metalului toxic arsenic din dietele oamenilor.

Distribuie pe:

Autor:

fara descriereConform unor studii, vinul alb ar contribui la cresterea nivelului de arsenic din organismCercetatorii au analizat dietele a 852 de oameni din New Hampshire si nivelul de arsenic din unghiile de la picioare, care pot arata expunerea pe termen lung la acest metal, scrie descopera.ro
Dintre cele 120 de alimente analizate de cercetatori, patru pareau sa creasca in mod semnificativ nivelul de arsenic din corpul oamenilor: berea, vinul alb (si, ceva mai putin, vinul rosu), varza de Bruxelles si carnurile inchise la culoare, cum ar fi somonul, tonul si sardinele, conform studiului publicat in Nutrition Journal.
Cea mai semnificativa sursa de arsenic din majoritatea dietelor este apa de baut. Noul studiu este prima cercetare ce ia in calcul si nivelul de arsenic din apa potabila din casa participantilor la studiu, pe lânga dieta acestora. Rezultatele sugereaza ca dieta poate fi o sursa importanta de expunere la arsenic pe termen lung, indiferent de nivelul concentratiei de arsenic din apa de baut.

Arsenicul este prezent in mod natural in mediu. Expunerea pe termen lung la arsenic, chiar si la un nivel scazut, este asociata unui risc crescut de cancer la vezica, plamâni si cancer de piele, cât si de diabet de tip 2 si afectiuni cardiovasculare. Autoritatile americane limiteaza nivelul arsenicului din apa de baut la 10 micrograme per litru, insa nu exista limite pentru alimente.

Cercetatorii nu au identificat o legatura intre nivelul de arsenic si consumul de orez, aliment despre care se crede ca este relativ bogat in arsenic. Totusi, la fel ca alte studii, cercetatorii au descoperit ca pe masura ce oamenii mâncau mai mult peste cu carne inchisa la culoare, cu atât aveau mai mult arsenic in corp. Oamenii care consumau peste inchis la culoare o data pe saptamâna aveau o concentratie a arsenicului cu 7% mai mare decât persoanele care consumau acest tip de peste mai putin de o data pe luna.

Arsenicul este un element chimic, mai exact un metal. In trecut era folosit ca otrava, in general pentru animale. I se mai spunea si soricioaica. In istorie exista cazuri celebre in care diverse personaje foloseau arsenicul pentru a-si elimina dusmanii. Familia Borgia folosea aceasta otrava si chiar si Rasputin a fost doborat cu ajutorul arsenicului.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate