Bei vin fiert iarna? VEZI de ce nu e bine sa il consumi pe vreme geroasa

Indiferent de modul in care este pregatit, vinul fiert este un deliciu iarna, dar medicii ne avertizeaza ca poate fi periculos daca este consumat pe vreme geroasa.

Distribuie pe:

fara descriereSpecialistii recomanda consumul de vin fiert in special in locurile in care temperatura este optima pentru corp, adica intr-un spatiu inchis si incalzit.

Vinul fiert poate fi inselator si iti poate da impresia ca nu te va ameti, dar lucrurile stau exact invers. Prin fierbere, cantitatea de alcool din vin se reduce cu aproape o treime, insa acest lucru nu inseamna ca nu te poti imbata. Aromele din vinul fiert si zaharul mascheaza concentratia de alcool, ceea ce te poate determina sa exagerezi cu consumul si sa te imbeti mai repede decat daca ai consuma o alta bautura alcoolica.

Pe vreme geroasa, in aer liber, medicii nu recomanda consumul de vin fiert. Delicioasa bautura te poate face sa crezi ca te incalzesti. Sub acest efect, nu mai simti gerul de afara si risti sa te alegi cu degeraturi, mai spun expertii.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate