
In articol:
Belgienii au realizat un vaccin împotriva coronavirusului, iar după cum promit chiar ei acesta ar putea oferi imunitate pe viață împotriva virusului nemilos, care a pus stăpânire pe întreaga planetă. Oamenii de știință belgieni de la Institutul Rega al Universităţii Catolice din Leuven spun că vaccinul produs de ei va reprezenta o alternativă viabilă față de celelalte de până acum.
Vaccinul realizat de cercetătorii din Belgia se află în acest moment în faza de testare. Acesta urmează să fie distribuit în această toamnă.
„Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager. Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. În momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul”, a declarat Johan Neyts, şeful Institului Rega-UCL Louvain.
Citeste si: Faimosul creator de modă Givenchy a murit la vârsta de 91 de ani - libertatea.ro
Citeste si: Tichete cadou pentru cei vaccinaţi? Ce bonus ar putea primi angajaţii - bzi.ro
Vaccinul realizat de belgieni, testat doar pe animale
Cercetătorii din Belgia spun că până în prezent vaccinul realizat de ei s-a dovedit a fi eficient pe animale.
„După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale. Imaginaţi-vă că dacă în China, s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei”, a adăugat directorul Institutului din Belgia.
Belgienii promit un vaccin împotriva coronavirusului care oferă imunitate pe viață[Sursa foto: PixaBay]
Pfizer Biontech şi Moderna sunt cele două vaccinuri care se folosesc în Uniunea Europeană. De altfel, există acorduri de achiziţie de vaccinuri împotriva COVID-19 cu companiile AstraZeneca, Johnson & Johnson, Sanofi, CureVac şi Valneva.