Beneficii uluitoare ale sarii de Himalaya si ale sarii celtice

Autor: A.N.C.
 
Sarea este folosita de sute de ani pentru da un plus de savoare mancarii, fiind vitala pentru existenta umana. Totusi, acum nu trebuie sa exagerezi cu consmul de sare, intrucat excesul, indiferent de domeniu, nu este nici indicat, nici de dorit. Si daca tot vorbim de sare… ar trebui sa stii ca exista diferente majore intra sarea de masa procesata si sarea de mare.
 
Sarea de mare vs sarea de masa
 
Sarea de masa se obtine din expunerea sarii naturale la o temperatura de aproape 700 grade C. In timpul acestui proces, compozitia chimica este complet alterata si toate beneficiile nutritionale sunt distruse.
 
In cele din urma, ceea ce se bumeste sare de masa are 97.5% clorura de sodiu si 2.5% urmatoarele ingrediente: aditivi, iodina, zahar alb procesat si derivati ai aluminiului.
 

 

 
Ceea ce inseamna ca acest produs cu greu mai poate fi numit sare. Pana la urma, asa numita sare creste riscul de probleme cardiovasculare si boli cronice din cauza generarii de hipertensiune si arteroscleroza.
 
Asadar, atunci cand se vorbeste de faptul ca sarea nu este buna pentru sanatate este vorba despre sarea de masa. Spre deosebire de sarea adevarata, sarea de masa determina corpul sa retina apa si este atat de toxica incat trupul este comutat pe reactia „lupta sau fugi”.
 
Nu este de mirare ca oamenii care folosesc sarea de masa dezvolta diabet, guta si obezitate.
In plus, cum este ionizata afecteaza negativ glanda tiroida ceea ce cauzeaza aparitia de boli autoimune.
 
 
 
Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Război total între Aurel şi ispita Maria Ilioiu de la Insulă: "Când erai cu mine în pat nu aveai aceeaşi părere"

Schimbări în Legea Educaţiei Naţionale! Ce se va întâmpla cu elevii violenţi

Dureros! El este tânărul de 27 de ani care a murit în cumplitul accident din Bistriţa. Ce a apărut pe pagina de Facebook, după ce s-a scris că s-ar fi sinucis

Horoscop Zilnic Duminică 1 August 2021: LEUL va fi pus în situații stresante încă de la primele ore ale dimineții, iar VĂRSĂTORII nu pot accepta faptul că sunt momente în viață...

S-a deschis focul la granița României! Armata a intervenit imediat

CUTREMUR ÎN SHOWBIZ! Cu cine a fost prins Cătălin Botezatu în ipostaze INTIME! De aceea a fost dat afară de la Kanal D!

Jador a fost la un pas de moarte! Doar norocul l-a scăpat. „El plângea...”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies