kanald.ro

Diverse
Beneficiile neștiute ale porumbului fiert. Iată de ce e recomandat să îl consumi
Sezonul porumbului fiert e în toi. Vezi ce beneficii mai puțin știute are acesta!
Beneficiile neștiute ale porumbului fiert. Vara, printre cele mai consumate produse sunt pepenele roșu și porumbul fiert. Însă, puțini sunt cei care știu ce beneficii uluitoare are porumbul. Vezi de ce e recomandat să îl consumi!
Beneficiile neștiute ale porumbului fiert
Porumbul fiert este vedeta verii. Însă, pe lângă faptul că este delicios, acesta prezintă și numeroase beneficii. Astfel că, porumbul conține substanțe nutritive, cum ar fi vitaminele B și C, plus fibre, proteine, magneziu, potasiu și doi antioxidanți importanți: zeaxantina și luteina.
Totodată, acesta nu conține gluten, fiind un aliment perfect pentru persoanele care prezintă intoleranță la gluten. Grație vitaminelor A, C, E, zincului, luteinei și zeaxantina și acizii graşi Omega 3, porumbul asigură o vedere mai bună. De asemenea, magneziul contribuie la diminuarea riscului de producere a atacului de cord.
Să nu uităm că porumbul fiert este recomandat și în dieta femeilor însărcinate, întrucât acidul folic ajută la devoltarea și regenerarea celulelor, un lucru foarte important în primele săptămâni de dezvoltare a fătului.
Sursă puternică de antioxidanți, atât porumbul fiert, cât și porumbul copt, te pot ajuta să te păstrezi cât mai mult timp tânăr/ă, îmbunătățind textura pielii. Porumbul fiert ajută și la întărirea firelor de păr, menținerea sub control a nivelurilor zahărului de sânge, stimularea nivelului de energie și prevenirea constipației.
Beneficiile neștiute ale porumbului fiert. Iată de ce e recomandat să îl consumi
Citeste si: 5 rețete de dulceață de căpșuni delicioase și ușor de preparat
Cum se alege și cum se fierbe corect porumbul
Pentru a beneficia de un porumb fiert demențial este foarte important să știi să îl alegi și să îl fierbi corect. Astfel, se recomandă achiziționarea știuleților cu foi verzi, acesta fiind un factor care confirmă că porumbul este cules recent. Totodată, pentru a-ți da seama de consistența boabelor, e necesar să desfaci puțin știuletele la vârf și să verifici în ce stare e mătasea porumbului.
Mătasea trebuie să nu fie prea uscată, iar boabele trebuie să aibă o culoare galben-deschis. Pentru a vedea dacă porumbul e bun pentru fiert poți chiar strivi un bob cu unghia. Dacă acesta este suculent, iar lichidul este alb ca laptele, porumbul este ideal atât pentru fiert, cât și pentru copt.
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii - catena.ro
Citeste si: Rețeta pentru sos tartar. Iată cu ce se mănâncă sosul tartar
Odată ales porumbul, putem trece la etapa fierberii. Se desfac de frunze și se așează foile uniform pe fundul unui vas încăpător. Apoi se pun porumbii și se acoperă tot cu foi. Se pune apă până sunt acoperiți complet porumbii și foile și se lasă la fiert, la foc mediu. Atenție să lăsați loc pentru a putea ieși o parte din vaporii de apă. Din când în când se testează cu furculița pentru a vedea dacă sunt fierți. De obicei sunt consumați cu sare.