Beyonce, data in judecata pentru folosirea fara drept a unei voci in piesa "Drunk in love"

Cântăreaţa americană Beyonce a fost dată în judecată de artista maghiară Mitsou care susţine că vocea sa a fost folosită la începutul piesei "Drunk in love" fără permisiune.

Distribuie pe:

Autor: I.M.D.

Beyonce, în vârstă de 33 de ani, este acuzată că a folosit fără drept vocea cântăreţei maghiare Monika Juhasz Miczura, cunoscută sub numele de scenă Mitsou, la începutul hitului "Drunk in love", pe care artista americană îl cântă alături de soţul său, Jay Z. Piesa este inclusă pe albumul omonim al lui Beyonce, lansat în decembrie 2013, care este al cincilea material de studio al artistei, informează contactmusic.com.

Monika Juhasz Miczura susţine că nu şi-a dat niciodată permisiunea ca vocea sa să fie folosită pe piesa artista americane şi a deschis un proces la Curtea Supremă din Manhattan, cerând despăgubiri materiale, al căror cuantum nu a fost precizat.

Potrivit New York Post, Mitsou susţine că Beyonce a folosit o înregistrare din 1995 a unui cântec tradiţional ţigănesc, "Bajba, Bajba Pélem", cântat de artista maghiară şi inclus pe albumul "Kaj Phirel o Del?", al grupului Ando Drom.

fara descriere"Vocea lui Mitsou a fost izolată şi modificată digital fără permisiunea ei. Fragmentul sonor este folosit pentru evocarea erotismului străin împreună cu versurile cu conotaţii sexuale foarte intense, pe care le cântă Beyonce şi Jay Z în «Drunk in love»", scrie în documentele depuse în instanţă.

Mitsou, care spune despre sine că este "o cântăreaţă maghiară de etnie romă, apreciată la nivel internaţional", a aflat despre folosirea vocii sale de la o prietenă care a informat-o despre "solo-ul a capella" care poate fi auzit la începutul piesei lui Beyonce.

"În total, vocea lui Mitsou apare timp de peste un minut şi jumătate din cele cinci minute şi 30 de secunde ale cântecului. Mitsou nu a semnat niciun document care să permită cuiva să utilizeze vocea ei în scopuri publicitare sau comerciale", mai scrie în plângerea depusă de artista maghiară.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate