Stiri

Bianca Petronela, fetita de 8 ani bolnava de cancer pe care parintii au refuzat sa o trateze, a murit

Distribuie pe:
  • icon facebook
  • icon email

Autor: A.M.


Bianca Petronela, fetita de 8 ani bolnava de cancer pe care parintii au refuzat sa o trateze, a muriticon photo
Veste cutremuratoare. Bianca Petronela, fetita din Raducaneni, judetul Iasi, diagnosticata cu cancer, a murit. Cazul fetitei a devenit cunoscut in presa, dupa ce parintii fetei s-au opus tratamentului cu citostatice, pe motiv ca nu ar avea incredere in medici.


In momentul in care fetita a fost dusa la spital, era deja prea tarziu. Boala avansase atat de tare, iar organismul fetei era atacat din toate partile de celule canceroase.
Initial, Petronela a petrecut o perioada in Spitalul de Copii "Louis Turcanu" din Timisoara, dupa ce au considerat ca solutia medicilor ieseni nu era potrivita.


Apoi, ea s-a intors acasa, iar parintii nu au mai dus-o cateva luni bune de zile la control, moment in care starea ei s-a inrautatit.


Pacienta nu a fost adusă de către mama sa la data de 4.09.2017 pentru internare şi terapie, după cum declarase mama sa că este de acord. Ulterior, la data de 11.09.2017, familia s-a prezentat la spital refuzând însă internarea. La ultima evaluare clinico-biologică (n.r. - iulie 2017) şi imagistica coroborată cu evaluarea PET-CT s-au decelat recidivă locală în loja renală dreaptă şi metastaze pulmonare, ceea ce încadrează cazul în stadiul IV (maxim) de gravitate, cu prognostic extrem de rezervat, chiar dacă pacienta ar relua chimioterapia de linie III (de rezervă)“, explicaseră doctorii într-o înştiinţare transmisă Protecţiei Co­pilului Iaşi.
In momentul in care parintii au fost fortati de Protectia Copilului sa o duca la spital, era deja prea tarziu.
Fetita a murit saptamana aceasta, iar sambata ea a fost inmormantata.

Titlu secțiune

Știrile WOW

HOT pe facebook ACUM!

Titlu secțiune