Bilanțul infectărilor cu COVID-19 în școli! Ministerul Educației prezintă ultimele date

Ministerul Educației a publicat cel mai recent bilanț privind infectările cu COVID-19. Câți elevi s-au infectat în școlile de pe teritoriul României?

Ministerul Educației prezintă numărul de infectări
Ministerul Educației prezintă numărul de infectări
Autor: Adriana Mihaela

In articol:

Ministerul Educației a transmis cel mai recent bilanț cu privire la numărul de infectări cu coronavirus în rândul elevilor și a cadrelor didactice. Mai mult, luni, 15 martie, a fost transmisă și situația infectărilor și a numărului de clase suspendate la nivel național din cauza pandemiei. Din primele informații, situația privește perioada 8 martie-15 martie 2021.

Potrivit comunicatului de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării, în unitățile de învățământ preuniversitar situația este următoarea: Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +181 (medie 22 cazuri/zi), număr personal confirmat Covid-19: +321 (medie 40 cazuri/zi), număr clase/grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +216.

Citeste si: Sorin Cîmpeanu, anunț de ultimă oră! Ce se întâmplă cu școlile din București după intrarea în scenariu roșu

Atât în cazul elevilor, cât și în cazul cadrelor medicale, se arată o scădere a numărului zilnic de infectări cu COVID-19, comparativ cu perioada 1-10 martie. Număr preșcolari/elevi confirmați Covid-19: +376 (medie 38 cazuri/zi), număr personal confirmat Covid-19: +545 (medie 55 cazuri/zi), număr  clase /grupe cu activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: +209.

Citeste si: Vestea tristă a dimineții. Din păcate, Alexandru Arșinel...- bzi.ro

„Reiterăm importanța respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum și importanța testării în școli, alături de susținerea campaniei de vaccinare a personalului din educație”, se arată comunicatul Ministerului Educației.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu[Sursa foto: Facebook]

 

 

Cum se vor desfășura examenele naționale

Sorin Cîmpeanu a anunțat că examenele naționale se vor desfășura în această lună, cu prezență fizică, indiferent de scenariul în care își desfășoară activitatea școlile.

Potrivit spuselor sale, primii care intră în febra examinării sunt elevii de clasa a XII-a, apoi cei de clasa a VIII-a.

Citeste si: Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunț despre închiderea școlilor: ”Suntem obligați să...”

„Faptul că astăzi avem un an de la declanșarea care a generat predarea online a aproape întregului an care s-a scurs, evaluările sunt extrem de importante.

Da, simulările vor fi permise cu prezență fizică începând cu data de 22 martie, respectiv 29 martie, pentru examenele naționale.  Sunt permise, de asemenea, cu prezență fizică, evaluările elevilor de clasele a II-a, a IV-a și a VI-a. ”    

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Peste 49.000 de persoane și-au administrat vaccinul anti-COVID în ultimele 24 de ore

Un alt spital a luat foc! Zeci de pacienți au fost evacuați din unitatea medicală

Bilanț coronavirus, 15 martie 2021. Numărul pacienților de la ATI rămâne ridicat

Zi importantă pentru Tauri, Scorpioni și alte 6 zodii. Vor primi o lecție esențială pentru viață AZI

Doliu uriaș în POLITICA din România! A murit cel mai prezent politician din țară

SMILEY se desparte de Gina Pistol! A aflat ce a făcut aceasta ca să devină prezentatoare la Antena 1! ESTE SCANDAL IMENS!

Megașoc pentru Iohannis! Trecutul neștiut iese la suprafață. Ceva mai rău nu i se putea întâmpla

Detalii din interior! Laurenţiu Reghecampf, apărat în divorţul de Anamaria Prodan: ,,Mi-e greu să cred că l-ar putea influenţa cineva”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies