Bilanțul morților produși de coronavirus a urcat la peste 900 de victime

Bilanțul epidemiei de coronavirus urcă de la o zi la alta. Un nou raport a indicat un număr de 813 de persoane moarte.

Distribuie pe:

Autor: A.M.

coronavirus


In articol:

Bilanțul epidemiei de coronavirus urcă de la o zi la alta. Un nou raport a indicat un număr de cel putin 900 de persoane moarte și alte 40.000 infectate cu virusul ucigaș.
În urmă cu doar o săptămână, bilanțul deceselor era de doar câteva zeci de persoane.

Numai duminica au fost raportate 91 de decese. 
Potrivit Mediafax, ieri a fost ziua în care s-au înregistrat cele mai multe decese caute de virusul ucigaș de până acum.
Starea de panică este la cote ridicate în aceste momente la nivel mondial.

coronavirus

În orașul Wuhan, din China, acolo unde a apărut prima infecție cu coronavirus, oamenii suspectați de acest virus sunt luați cu forța din casă și băgați în carantină.

Săptămâna trecută, Guvernul țării a ordonat orașului Wuhan, care este epicentrul virusului, să trimită toți pacienții suspecți, precum și apropiații lor, în tabere de carantină.

Citeste si: Video șocant! Suspecții de coronavirus din Wuhan, luați cu forța din propriile lor case

 

Animalul de la care ar fi pornit coronavirusul

Dacă până acum se credea că liliecii ar fi transmis virusul mortal către oameni, iată că cercetătorii au făcut o nouă descoperire.

O analiză genetică a arătat că tulpina virusului era identică în proporţie de 96% cu cea găsită la lilieci. Totuşi, potrivit spuselor lui Arnaud Fontanet, de la Institutul Pasteur din Franţa, această boală nu a fost transmisă direct de la lilieci la oameni. „Credem că ar fi fost vorba de un alt animal, un intermediar”, susţine Fontanet.

ercetătorii sunt de părere că epidemia de coronavirus ar fi fost mai degrabă transmisă de un mamifer, care aparține familiei bursucilor.

Un astfel de exemplu ar fi pangolinul, un mamifer care ajunge inclusiv pe mesele chinezilor.

Citeste si: Vaccinul pentru coronavirus, gata abia anul viitor

 

animal coronavirus

Cercetătorii de la Universitatea de Agricultură South China au concluzionat că secvenţele genomice de viruşi găsite în pangolini erau identice în proporţie de 99% cu cele descoperite la persoanele infectate cu noul coronavirus, relatează agenţia de ştiri oficială Xinhua.

Animal coronavirus. Pangolinii (numiți și furnicari solzoși) sau folidotele (Pholidota) este un ordin de mamifere placentare nocturne lipsite de dinți, cu corpul lung, acoperit cu solzi cornoși care se îmbină întocmai ca țiglele de pe acoperiș, botul alungit, coadă foarte lungă, limba lungă protractilă și foarte lipicioasă, cu ajutorul căreia adună furnicile și termitele.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate