Bilanțul oficial al deceselor cauzate de gripă: 118 morți!

Numărul deceselor produse de gripă a ajuns la 118, anunţă miercuri Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Distribuie pe:

Autor: R.L.

fara descriere


In articol:

Ultima persoană decedată este o femeie în vârstă de 81 de ani din judeţul Olt.

Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică, în total 118 persoane au murit în acest sezon din cauza gripei.

Ultima persoană decedată este o femeie în vârstă de 81 de ani din judeţul Olt. 115. Aceasta a murit miercuri şi avea condiţii medicale preexistente. De asemenea, ea nu era vaccinată antigripal.

Sursa citată mai anunţă decesul unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din judeţul Timiş, al unui bărbat de 82 de ani din judeţul Argeş, al unui bărbat de 40 de ani din judeţul Prahova şi al unui alt bărbat în vârstă de 68 de ani, tot din judeţul Prahova.

Citeste si: Matteo Politi vrea să se împace cu victimele sale

Epidemie de gripă de la 30 ianuarie

Toţi aveau condiţii medicale preexistente.

În cazul femeii din Olt, al bărbatului din Timiş şi al bărbatului din Argeş se ştie că nu erau vaccinaţi antigripal, iar în cazul bărbaţilor de 40 de ani şi 68 de ani din judeţul Prahova antecedentele vaccinale nu sunt cunoscute.

În data de 30 ianuarie, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat oficial epidemie de gripă.

Un bărbat de 82 de ani din Argeş a murit din cauza gripei, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Argeş. Numărul deceselor, în acest sezon, a ajuns la 114.

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică Argeş, s-a înregistrat al patrulea deces cauzat de gripă în judeţ.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 82 de ani din comuna Ştefan cel Mare, cu multiple comorbidităţi, nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal AH1.

sursa


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate