Biografie Christian Sabbagh. Vârstă, studii, carieră, copilărie. Cum a reușit să facă față ororilor războiului din Liban. „Războiul pentru mine şi pentru oricare alt libanez devenise un mod de viaţă"

Biografie Christian Sabbagh. Află totul despre unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori de știri din România!

Autor: Georgiana Anton

In articol:

Biografie Christian Sabbagh. Numărându-se printre cei mai cunoscuți jurnaliști din România, Christian Sabbagh s-a făcut remarcat, de-a lungul timpului, prin investigațiile sale ca și corespondent de război.

În prezent, Christian Sabbagh este prezentator de știri în cadrul postului de televiziune Kanal D.

Biografie Christian Sabbagh

Christian Sabbagh s-a născut pe 28 ianuarie 1972 la Vălenii de Munte, dar celebrul prezentator TV are și origini libaneze. A fost acreditat de către Ministerul de Interne drept corespondent de război.

Sabbagh a absolvit Colegiul Național de Preoți din Liban, iar în 1996, a finalizat cu brio studiile la Facultatea de Filosofie și Jurnalism Spiru Haret.

Citește și: Anais Sabbagh, fata cunoscutului prezentator Christian Sabbagh, printre micile genii din Romania!

În 1994, Christian Sabbagh și-a făcut debutul în presă, publicând un articol în care demasca evaziunea fiscală făcută în România de câțiva cetățeni arabi. Articolul se numea „Când aburii cafelei valorează câteva miliarde de lei”.

Mai apoi, Christian Sabbagh a pus bazele emisiunii 112-Poliția în acțiune”.

În prezent, jurnalistul prezintă știrile de la ora 19:00 la Kanal D în locul Danei Război.

Citeste si: „Mă bârfești și mă vorbești.” Ce mesaj a transmis Marius Elisei pe rețelele de socializare- kfetele.ro

Biografie Christian Sabbagh. Vârstă, studii, carieră, copilărie

Biografie Christian Sabbagh. Vârstă, studii, carieră, copilărie

[Sursa foto: Facebook]

Ce amintiri are Christian Sabbagh despre copilăria în Liban

Christian Sabbagh și-a petrecut o bună parte din copilărie în Liban, acolo unde a învățat la Colegiul de preoți.

Prezentatorul are amintiri frumoase despre primii săi ani de viață, provenind dintr-o familie înstărită, care l-a răsfățat întotdeauna.

„Am avut o copilărie frumoasă, provin dintr-o familie de oameni înstăriţi, părinţii m-au răsfăţat, m-au dat la cele mai bune şcoli. La vremea aceea, aveam două opţiuni: fie să studiez în şcoli militare, unde primeşti o educaţie cazonă, fie să ajung în colegiile de preoţi. Şi cum în Liban era război, au ales să mă dea la un colegiu de preoţi, nu la o şcoală militară, unde să mă trezesc că fac practica pe front.”, a povestit Christian Sabbagh pentru adevarul.ro.

Citește și: Christian Sabbagh, duminică, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”

Întrebat cum a reușit să treacă peste ororile războiului din Liban, prezentatorul a mărturisit că trăind de mic într-o țară măcinată de război, a reușit să se obișnuiască cu toată agitația din jurul său.

„Într-adevăr, am crescut într-o ţară măcinată de război, doar că războiul pentru mine şi pentru oricare alt libanez devenise un mod de viaţă, nu ne mai speriam. Cad obuze, asta e. Te obişnuieşti. E ca şi cum ai avea o casă lângă o cale ferată, la un moment dat te obişnuieşti cu zgomotul trenului care trece şi zgâlţâie casa, dormi relaxat. Aşa şi cu libanezii, dacă copilăreşti într-o asemenea ţară, nimic nu te mai sperie, intră în firesc.”, a mai spus prezentatorul.

Biografie Christian Sabbagh. Vârstă, studii, carieră, copilărie

Biografie Christian Sabbagh. Vârstă, studii, carieră, copilărie

[Sursa foto: Facebook]

Cum și-a început Christian Sabbagh cariera de jurnalist

Cu o carieră de mai bine de două decenii, Christian Sabbagh s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin profesionalismul și tăria de caracter de care a dat dovadă. Prezentatorul a povestit că prima sa investigație a avut loc în 1994, pe vremea când lucra la „Jurnalul Național”.

„În '94, la „Jurnalul Naţional“. Mergeam pe teren şi ştiu că a fost o acţiune a unora de la Garda Financiară şi am zis să aprofundez acel subiect, pentru că aia era o acţiune începută, dar trebuia finalizată. De atunci simţeam eu că e ceva cu iz penal, erau tot felul de activităţi ilegale până la firme fantomă. La „Jurnalul“ se dăduse un anunţ că angajează reporter şi aşa am ajuns acolo. Dan Diaconescu era redactor şef adjunct.”, a spus Christian Sabbagh, potrivit adevarul.ro.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Codin Maticiuc, în dubiu! Lucrul pe care nu ține neapărat să i-l lase moștenire fiicei sale, Smaranda: "Nu o las ca pe un blestem!"

Theo Rose, așteptată afară de un fan! Ce a urmat a lăsat-o mască și pe ea. Vedeta l-a pozat și a povestit întreaga experiență pe internet: „Cerea tuturor celor care lucrează la...

Scene de groază la Suceava! Pentru că patronul unui local nu l-a angajat, un tânăr l-a înjunghiat de mai multe ori pe unul dintre clienții restaurantului

Mariana Ionescu Căpitănescu s-a accidentat chiar sub ochii fiicei sale și ai Marcelei Fota! Lovitura îi putea fi fatală: „Mami, mami oprește-te!”

TRAGEDIE CUMPLITĂ în România! Vestea cruntă venită chiar acum. Autoritățile sunt în ALERTĂ MAXIMĂ

Șerban Huidu, momente de sinceritate. Mesajul pe care i l-a transmis lui Găinușă, după ce relația lor s-a răcit

Românii au noi variante pentru a-și petrece concediul în țară. Destinații la care nimeni nu se gândea

Scene de groază la Suceava! Pentru că patronul unui local nu l-a angajat, un tânăr l-a înjunghiat de mai multe ori pe unul dintre clienții restaurantului

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies