Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza fara drojdie

Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza daca nu ai sau nu vrei sa folosesti drojdie

Distribuie pe:

Autor: R.L.

Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza fara drojdie
Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza fara drojdie


In articol:

Blatul de pizza fara drojdie iese subtire si crocant. Cum pregatesti aluat de pizza daca nu ai drojdie.

Reteta de blat pentru pizza poate fi combinata apoi cu ce topping iti dorest, in functie de preferinte. Unii prefera pizza simpla, cu doar cateva ingrediente, altii, din contra, vor un topping bogat. Iti dezvaluim trucurile pentru aluat pizza fara drojdie.

Blat de pizza fara drojdie. Cum se pregateste

Ingrediente pentru 4 pizza cu diametrul de 30 de centimetri:

500 grame faina
250 ml apa
1 lingura iaurt
sare
ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-un vas pui jumatate din cantitatea de faina (250 grame), adaugi 250 ml apa, uleiul, iaurtul si sarea si amesteci bine. Acoperi vasul cu o folie de plastic si lasi aluatul sa se odihneasca timp de 30 de minute, timp in care va deveni elastic si usor de manevrat.

Citeste si: Mutare istorică pe axa Antena 1 - Pro TV. Celentano i-a lăsat mască: „Așa-i în tenis” - evz.ro

Citeste si: Cine este amantul Ralucăi Pastramă. Cei doi ar fi petrecut de curând o vacanță la munte - bzi.ro

Dupa 30 de minute, adaugi treptat si restul de faina, apoi framanti pana obtii un aluat omogen si elastic.

Citeste si: Orezul saracului. Desert de post gata imediat: Budinca de orez

Citeste si: Paine facuta in casa, fara dospire, fara framantare. Cea mai simpla reteta de paine

Imparti aluatul in patru portii egale. Formezi bile din aluat, apoi le aplatizezi si le acoperi cu folie alimentara sau cu un prosop de bucatarie din bumbac putin umeda. Lasa aluatul sa se odihneasca alte 30 de minute. Apoi iei o portie de aluat, o asezi pe blatul de lucru pudrat cu faina si o intinzi intr-o foaie cu grosime de aproximativ 0.3 cm. Blatul de pizza se unge cu sos de rosii si se acopera cu ingredientele preferate.

Pizza se baga in cuptorul preincalzit si se lasa la foc pentru 8-10 minute, la o temperatura de 250 de grade Celsius.

Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza fara drojdie
Blat de pizza fara drojdie. Cum pregatesti blatul pentru pizza fara drojdie

Indicatii pentru blatul de pizza fara drojdie:

- E esential sa respectati perioada de odihna a aluatului daca va doriti sa obtineti un blat de pizza elastic, usor de manevrat.

Citeste si: Chiftelute din linte. Reteta de post ieftina si cu preparate la indemana

- Puteti coace blatul de pizza si intr-o tava normala, dar cel mai bine iese daca folositi o forma speciala, prevazuta cu gaurele in partea inferioara, care permit distribuirea caldurii in mod egal. Astfel, blatul pentru pizza se va coace uniform si va iesi crocant.

- Nu va speriati daca marginile blatului se coc mai mult si capata o culoare mai puternica, e perfect normal, dar gustul nu va fi influentat.

Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Iată cine este bărbatul cu care Raluca l-ar fi înșelat pe Pepe!

Iohannis a mințit? Un fost premier aruncă bomba: Lockdown după 6 decembrie

S-a făcut de râs în întreaga țară! Vedeta care a apărut beată mangă la Pro Tv: „Părea o femeie liniștită, normală…”

Cafea cu lapte. Adevarul despre cafeaua cu lapte, ce se intampla in organism cand o bei

Turtișoare. Rețeta de post preparată cu doar un ingredient de bază

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies