Blefaroplastie - ce este, cum se realizează și cât costă


In articol:

Pleoapele căzute sunt:

o problemă estetică, mai ales la persoanele în vârstă;

o problemă medicală, pentru că pleoapele blochează cîmpul vizual. 

Acestea sunt explicațiile pentru care foarte mulți oameni apelează la acest tip de intervenție. Prețul pentru blefaroplastie este stabilit în urma unui consult la medicul de specialitate, care trebuie să țină seama de necesitățile pacientului, dar și de starea de sănătate a acestuia și de tipul anesteziei.

Ce este blefaroplastia

Blefaroplastia chirurgicală este o intervenție prin care se corectează pleoapele superioare și inferioare. Operația are drept consecință imediată îmbunătățirea aspectului estetic din zona ochilor (zona periorbitală).  

Cum se realizează blefaroplastia

Procedura înlătură sau reașează excesul de piele, grăsime sau mușchi pe de o parte, iar pe de altă parte repoziționează pleoapa superioară, sau ridică pleoapa inferioară.

Astfel, prin această intervenție chirurgicală: 

se îndepărtează excesul de piele care are tendința de a acoperi ochiul (conturul său natural);

se îndepărtează excesul de piele de la nivelul pleoapei inferioare (așa numitele pungi de sub ochi);

se îndepărtează excesul de țesut adipos de la nivelul pleoapelor. 

Procedura de blefaroplastie presupune mai multe etape:

Perioada preoperatorie

Înainte de intervenția propriu-zisă, pacientul are nevoie de o consultație amănunțită, dar și de o informare adecvată, cu privire la procedură, perioada de recuperare, riscuri. 

Acesta este momentul în care medicul află care este istoricul medical al pacientului. 

Este nevoie de asemenea de un set de analize de sânge (trebuie aflat dacă există o infecție la nivelul organismului, sau o inflamație, sau dacă există probleme în ceea ce privește timpul de coagulare).

Pacientul trebuie să facă un control oftalmologic. 

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Dacă este fumător, pacientul trebuie să renunțe la fumat cu minimum 6 săptămâni înainte de intervenție. De asemenea, pacientul nu trebuie să fumeze nici câteva săptămâni după intervenție.

Pacientul nu trebuie să ia aspirină sau alte medicamente anti-inflamatorii înainte de operație. Este bine ca acesta să informeze medicul în legătură cu medicația curentă.

Nu sunt indicate, de asemenea, suplimente alimentare naturiste, pentru a elimina riscul apariției unor complicații în timpul intervenției.

Intervenția chirurgicală 

Firește, intervenția depinde foarte mult de tipul acesteia. 

Dacă este vorba despre blefaroplastia superioară, atunci în cele mai multe cazuri trebuie înlăturată doar pielea și o parte din grăsimea din compartimentul nazal. Blefaroplastia superioară durează aproximativ o oră și se realizează cu anestezie locală, dar și cu sedare superficială sau profundă. Indiferent că este treaz sau adormit, pacientul este relaxat pentru că nu simte nicio durere.

Dacă este vorba despre blefaroplastia inferioară, incizia se face sub inserția genelor. Trebuie precizat că, în mod normal, cicatricea dispare. Blefaroplastia inferioară durează 1-3 ore și este realizată cu anestezie generală sau locală (plus sedarea profundă pentru pacienții care nu doresc anestezie generală).  

Perioada postoperatorie

Există câteva reguli de recuperare:

în mod evident, după intervenție, ambii ochi sunt bandajați. 

durerile nu sunt semnificative, iar pentru a le ameliora se poate administra un calmant. 

în primele 24-48 de ore se poate aplica gheață la nivelul ochilor, pentru a reduce sângerarea, vânătăile și edemul rezultat în urma intervenției. 

pe lângă gheață se pot folosi și medicamente antiinflamatorii (cremă cu arnică).

medicul specialist poate recomanda un tratament cu antibiotic și analgezice pentru prevenirea posibilelor infecții și pentru controlul durerii. 

firele de sutură folosite în timpul operației se îndepărtează după 4-7 zile.

pacientul trebuie să fie îndrumat cu privire la modul în care trebuie să facă igiena ochilor, mai ales în prima săptămână după operație. Este posibil ca medicul să recomande picături oftalmologice. În orice caz, trebuie menținută o igienă drastică pentru a evita o potențială infecție. 

nu se recomandă purtarea lentilelor de contact în primele 6 luni după operație.  

După o operație de blefaroplastie, pacienții pot reveni la activitățile obișnuite, dar trebuie să țină seama de faptul că vor avea o sensibilitate mai puternică la lumina soarelui, la vânt, iar această sensibilitate poate dura chiar și câteva săptămâni. Din acest motiv se recomandă folosirea ochelarilor de soare.   

Ce nu rezolvă blefaroplastia

Blefaroplastia nu rezolvă:

ridurile de la marginea ochilor;

pigmentarea cutanata din zona periorbitală;

spâncenele „căzute”.

Care sunt posibilele complicații ale blefaroplastiei

Complicațiile blefaroplastiei pot fi minore sau majore. Poate fi vorba despre:

umflături ale ochilor;

urme albe care pot apărea după scoaterea firelor de sutură;

extrem de rar, dificultatea de a închide ochii (această complicație poate deveni majoră și se poate trata printr-o altă intervenție chirurgicală);

căderea pleoapei inferioare (și aici poate fi necesară o altă intervenție chirurgicală ulterioară). Este de menționat faptul că această complicație este, de asemenea, foarte rar întâlnită.

Distribuie pe:
Abonează-te pe

Citește și:

Ștefan Ciuculescu și Sebastian Chitoșcă, în pericol de eliminare de la Survivor. Voturi neașteptate în consiliu. Doi faimoși au vorbit înainte

Atacuri și cuvinte grele aruncate între faimoși, la consiliu: "Prefer să plec acasă decât să stau cu voi în aceeași barcă"

Calendarul ortodox sâmbătă, 15 mai 2021. Sfântul Cuvios Pahomie cel Mare este sărbătorit de creștini

În această noapte, 5 zodii au scăpat de probleme

OMS, avertisment pentru România! Ce pățim dacă renunțăm la masca de protecție. Iohannis e direct vizat

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Atenţie la pâine! Felul în care o consumăm ne poate îmbolnăvi de cancer. Studiu

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies