Blestemul Bazei Voința! Cum a ajuns Ilie Năstase să-și ridice academie de tenis și cine e de fapt proprietarul din acte al terenului?

Ilie Năstase e în scandal deschis cu nașul său, miza fiind administrarea unei baze sportive care valorează multe milioane de euro.

Autor: Radu Constantin

In articol:

Ilie Năstase a contestat în instanță ultimele modificări făcute în acte la academia de tenis care îi poartă numele iar dosarul a ajuns la Tribunalul București. Fostul campion susține că a fost scos din acte de propriul naș.

Marea miză a acestui scandal o reprezintă o bază sportivă din zona Pipera care valorează multe milioane de euro. Culmea, proprietarul din acte a terenului este statul român.

Ilie Năastase a primit Baza Voința prin ordinul premierului Radu Vasile

Ilie Năstase a intrat, oficial, în posesia Bazei Voința printr-o hotărâre de guvern semnată în 15 noiembrie 1999 de Primul-Ministru, Radu Vasile și contrasemnată de Crin Antonescu (Ministrul Tineretului și Sportului) și Decebal Traian Remeș (Ministrul Finanțelor).

Citeste si: Ilie Năstase i-a oferit soției un cadou inedit, după împăcare! Puțini bărbați fac acest gest pentru partenerele lor. Imagini de senzație cu Ioana Năstase

Documentul prevedea oferirea gratuită pentru folosință a unei suprafețe de 63.568 metri pătrați pe Șoseaua Pipera către Fundația pentru Tenis ”Academia Ilie Năstase”, pentru o perioadă de 49 de ani. Mai exact, terenul trecea de la MTS la ONG-ul lui Ilie Năstase pentru ca acesta să înființeze o academie de tenis modernă.

Citeste si: Ce nu ai voie să faci pe 21 mai 2022 de Constantin și Elena- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

Ilie Nastase, baza vointa

Lucrurile nu au fost însă simple nici atunci, pentru că fostul administrator al Bazei Voința a refuzat să-i predea terenurile existente lui Ilie Năstase, iar acesta s-a văzut nevoit să apeleze la autorități

pentru a încerca să intre în posesia bazei. În 2003, sportivul a descins împreună cu poliția la Baza Voința iar în 2006, lui Năstase i s-a prelungit perioada de folosință a terenului, de care nu apucase să se folosească, de la 49 la 60 de ani.

Ilie promitea investiții masive în arena din Pipera

La vremea respectivă, Ilie Năstase anunța investiții de peste 100 de milioane de euro care să transforme Baza Voința într-o arenă la standarde europene, cu două terenuri de zgură acoperite, opt descoperite, o clădire administrativă de

birouri, o sală de curs, vestiare, grupuri sanitare, o piscină și două terenuri de squash. De asemenea, proiectul prevedea și o sală de sport multifuncțională, parc acvatic și piscine, poligoane artificiale de alpinism un hotel de 3 stele, după scria România Liberă în 2006.

Academia de Tenis Ilie Năstase

Citeste si: EXCLUSIV! Ilie Năstase reacționează la serialul „Uite viza, nu e viza!”, cu Novak Djokovic: „Să facă turnee pentru nevaccinați și vaccinați!”

Abia în 2012, Ilie Năstase a reușit să înceapă lucrările la academia sa de tenis, iar acestea au fost finalizate oficial în 2015. La începutul anului trecut, în proiect a fost cooptat și nașul lui Ilie Năstase, care susține că a mai investit aproximativ 2 milioane de euro în fosta Bază Voința. El spune acum că nu l-a îndepărtat pe finul său, care va rămâne președinte fondator, dar că are nevoie de o garanție că investiția făcută va fi recuperată.  Pe de altă parte, Ilie Năstase a reclamat că a fost schimbat din funcția de președinte al fundației fără acordul lui.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Brigitte Pastramă a scos afacerea lui Ilie Năstase din faliment! Ce sumă enormă de bani a cheltuit: „A fost multă muncă”

EXCLUSIV! Ieșim împreună, dar la mall mergem separat! Ilie și Ioana Năstase „despărțiți” pentru prima dată după împăcare

Deși s-a împăcat cu Ilie Năstase, Ioana nu a renunțat la divorț! Femeia e la a doua tentativă și mai are timp până în martie să decidă dacă rămâne măritată!

Atenție! Ce se întâmplă cu zodiile de foc! Gemenii vor avea parte de schimbări la locul de muncă

Vestea dimineții despre ELENA UDREA! Avocatul său a făcut anunțul. NIMENI nu ar fi crezut asta

Câţi bani a cheltuit Bianca Drăgușanu pentru un eveniment! „Doar una dintre brăţările mele a costat 36.000 euro”

Cei mai puternici oameni ai Planetei se întâlnesc la Davos. Discuții fundamentale pentru viitorul omenirii

Doliu în fotbalul românesc! Fost câștigător al Cupei României! A evoluat în aceeași etapă pentru două echipe din Liga 1!

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies