Blestemul de la Siutghiol! Elicopterul SMURD nu este singurul prabusit in acest lac! "Zeul baltii" ia periodic vieti!

Patru persoane si-au gasit sfarsitul, luni dupa-amiaza, in Lacul Siutghiol din Constanta, dupa ce elicopterul SMURD in care se aflau, s-a prabusit in apa.

Distribuie pe:

Autor: Ana Maria Petre

fara descriereIn Lacul Siutghiol s-a prabusit, luni, un elicopter SMURDNu este primul accident aviatic ce are loc pe lacul din Constanta. Niste tineri pasionati de scufundari si de istorie au descoperit, in urma cu doi ani, epave ale unor aparate de zbor pe fundul lacului.

Unul dintre avioanele prabusite in lac si ale carui resturi au fost scoase la suprafata acum doi ani este un hidroavion. Potrivit reprezentantilor Clubului Marine Explorer, cei care au facut descoperirile, hidroavionul ar fi cazut in Siutghiol, in aprilie 1943, iar intregul echipaj, format din cinci persoane, conform arhivelor germane, a murit.  Al doilea hidroavion, un Heinkel 114 (avion biplan, folosit in zboruri de recunoastere, pana in 1960), a cazut in lac, in urma unui zbor de antrenament. “Ceea ce este interesant este ca niciunul dintre avioane nu a fost doborat, ci s-au prabusit in urma unor zboruri de antrenamente”, a precizat Pascale Roibu, de la Clubul Marine Explorer, pentru presa locala, la momentul descoperirilor.fara descriereResturile elicopterului au fost aduse la mal de scafandrii

Multi dintre cei care locuiesc in zona lacului sustin ca acestea nu sunt singurele aparate de zbor care se aflau pe fundul apei. De-a lungul timpului, fiind multe accidente aviatice aici, asta si pentru ca intre 1920 - 1960, in zona a fost baza Hidroaviatiei Romane. Printre localnici se vorbeste chiar de un blestem, de "zeul baltii" care ia periodic vieti umane.

Ultimele victime ale lacului au fost cele patru persoane din elicopterul SMURD. Aparatul s-a prabusit, luni dupa-amiaza, in apa inghetata, iar pilotii si cele doua cadre medicale de la bordul lui, au fost aduse la mal cand deja era prea tarziu!

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate