Boala de care suferă Adela Popescu! Greșeala pe care o fac toate gospodinele în bucătărie! Nu mai spălați carnea de pui!

Adela Popescu a ajuns la spital după ce a luat o bacterie din carnea de pui. Ce s-a întâmplat de fapt și de ce trebuie să fim atenți la ce a pățit vedeta?

Distribuie pe:

Autor: Radu Constantin

fara descriere


In articol:

Boala pe care a luat-o Adela Popescu este una destul de periculoasă și ține de o greșeală pe care multe gospodine o fac în bucătărie. Vedeta a povestit că a ajuns la spital cu dureri abdominale mari și că medicii au avut nevoie de o săptămână să-și dea seama ce problemă are.

Boala de care suferă Adela Popescu! Greșeala pe care o fac toate gospodinele! ”O bacterie extrem de periculoasă”

”S-a descoperit o inflamație a intestinului, dar nu se știa exact ce e. Mi s-au făcut analize, mai multe investigații și s-a descoperit că am o bacterie extrem de periculoasă. Este o bacterie care se găsește în special în carnea de pui. Acum fac tratament cu antibiotic”, a explicat Adela Popescu la ”Vorbește lumea”.

fara descriere

Pericolul din carnea de pui este unul real și puțini oameni îl cunosc. În afară de Salmonella, care dă cea mai ușoară formă de toxiinfecție alimentară, carnea de pui poate conține două bacterii extrem de pericolase: Yersina Enetrocolitica și Campylobacter Jejuni. Acestea sunt criofile, adică iubitoare de frig, iar la congelare continuă să se înmulțească și să producă exotoxine. Atenție? Mediul de vehiculare este apa: de aceea carnea de pui nu se spală, iar dacă totuși acest lucru se întâmplă, sub nici o formă nu trebuie folosit jetul de apă!

Citeste si: De ce boală suferă Adela Popescu! A ajuns la spital și toată lumea a crezut că are coronavirus, dar ea...

Citeste si: Adela Popescu a slăbit dramatic din cauza problemelor de sănătate! Cum arată acum, după externare. Fanii vedetei sunt îngrijorați

Citeste si: Adela Popescu, de urgență la spital! Ce s-a întâmplat cu vedeta, după ce ieri a lipsit din emisiune: „Pe această cale arăt tesul covid”

Boala de care suferă Adela Popescu poate fi evitată dacă respectați o regulă simplă: NU spălați carnea de pui

Jetul de apă nu curăță carnea ci împrăștie bacteriile, astfel încât acestea ajung pe toată suprafața cărnii. Mai departe, bacteriile pot ajunge pe ustensile (cuțite, furculițe) și apoi la alte alimente. În cazul bacteriilor Yersina și Campylobacter, temepraturile de prelucrare termică nu au suficientă eficiență microbiană. De aceea se recomandă gătirea puiului la tempretauri mai scăzute, dar cu un timp mai îndelungat.

fara descriere

Semnalul de alarmă în acest sens a fost tras de cercetătorii de la Universitatea din New Mexico. Jennifer Quinlan, conducătoarea proiectului, a declarat că nu există nici o dovadă științifică pentru a demonstra că atunci când alegem să spălăm carnea de pui suntem mai în siguranță.

Galerie foto  Urmatorul articol
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate