Bob Sinclar, concert la București, în deschiderea Festivalului Internațional al Luminii – Spotlight

Timp de câteva zile, Bucureștiul va fi ”orașul luminii”, în perioada 18-21 aprilie se defășoară Spotlight.

Distribuie pe:

Autor: C.L.

 

fara descriere

Festivalul Luminii – Spotlight este organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB, în perioada 18-21 aprilie, între orele 20.00 și 23.55. Deschiderea ca avea loc  joi, 18 aprilie, ora 21:00, când celebrul artist francez Bob Sinclar va susține un concert în Piața „George Enescu”. Acesta este precedat de un warm-up cu DJ ANDI, de la ora 20.30.

Spotlight este cel mai mare festival din România dedicat luminii și tehnologiilor din acest domeniu și include anual o serie de instalații de lumină, proiecții video, proiecte de iluminat arhitectural sau instalații artistice interactive ale artiștilor locali și internaționali. La fel ca în anii anteriori, traseul principal al festivalului Spotlight este Calea Victoriei, completat de spațiile din Strada Lipscani și din Piața Universității, care vor găzdui instalații interactive, sesiuni de video-mapping și multe altele, într-o atmosferă ce va transforma Bucureștiul într-un adevărat ”oraș al luminilor”, în care clădiri emblematice, încărcate de istorie, vor spune povestea modernă a spațiului urban.

Astfel, clădirea CEC va găzdui un video mapping intitulat „Brâncuși”, care este o interpretare a operei celebrului artist român, pe când Palatul Telefoanelor va traversa, într-o singură zi, toate anotimpurile, grație video mappingului Wheel of Time. 

fara descriere

Instalațiile și proiecțiile artiștilor din România, Franța, Canada și SUA vor atrage publicul prin ineditul, culoarea și dinamismul lor, invitându-l să se dea în balansoarele luminoase ale instalației Wave-Field de la Muzeul Național de Artă al României, să joace ping-pong la Cercul Militar Național, grație instalației Lightpong, să se fotografieze cu niște creaturi stranii luminoase numite Luminuits, să admire neoanele suspendate în aer ale instalației Tensegrity, ce sfidează gravitația, să urmărească iepurele luminos din Intrude și multe altele, care vor face ca noaptea și orașul să capete o viață și un ritm de vis.

Ediția a cincea a festivalului Spotlight marchează două evenimente majore ale anului: Președinția României la Consiliul Uniunii Europene și deschiderea Sezonului România-Franța la București, care se vor reflecta în tema aleasă: EuropeLights. 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate