Bogdan Ionel, criminalul Petronelei, risca inchisoare pe viata

Distribuie pe:

Autor: A.N.C.

 
Adolescentul arestat la sfarsitul lunii aprilie pentru ca ar fi omorat-o pe eleva Petronela Mihalachi va sta inca o luna dupa gratii. Saptamana trecuta, Tribunalul Botosani a dat curs solicitarii procurorilor si i-a prelungit mandatul de arestare pentru perioada 24 august – 22 septembrie.
 
Din hotararea magistratilor botosaneni reiese ca procurorii au convingerea ca Bogdan Ionel si-a pregatit crima si nu a fost o rabufnire de moment, ceea ce inseamna ca ancheta inceputa in urma cu trei luni si jumatate converge sper aceasta concluzie.
 

 

 
Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani il cerceteaza pentru savarsirea infractiunii de omor calificat, art.189 Cod Penal, literele a si h:
 
(1) Omorul savarsit in vreuna dintre urmatoarele imprejurari:
 
a) cu premeditare;
 
h) prin cruzimi.
 
Cu alte cuvinte, anchetatorii cred ca Bogdan Ionel ar fi atras-o pe Petronela Mihalachi in spatele Cimitirului Pacea tocmai pentru ca dorea sa ii ia zilele.
 
Totodata, procurorii fac trimitere si la alineatul (3) al art. 113 privind limitele raspunderii penale, care prevede ca, “minorul care a implinit varsta de 16 ani raspunde penal potrivit legii”.
 
Pedeapsa pentru omor calificat este de detentie pe viata sau inchisoare de la 15 la 25 de ani si interzicerea exercitarii unor drepturi, informeaza botosaneanul.ro.
Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate