Bomboana care te scapa de carii. VEZI aici despre ce este vorba!

Bacteriile din cauza carora apar cariile din cavitatea bucala ar putea fi diminuate sau chiar eliminate in urma consumarii unei bomboane speciale.

Distribuie pe:

fara descriere

Potrivit celor de la "Adevarul", niste cercetatori nemti au creat o boana care contine un tip de bacterii moarte care curata cavitatea bucala de germenii activi.

Autoarea studiului "Probiotics and Antimicrobial", Christine Lang a realizat un experiment pe 60 de subiecti pentru a verifica daca intr-adevar aceasta bomboana poate curata intr-o oarecare masura gura. Acestia au fost impartit in trei grupe, primele doua au primit bomboane ce contineau o cantite de un miligram de Lactobacillus (bacteria care distruge germenii din cavitatea bucala) si respectiv o cantitate de doua miligrame, iar ceilalti au primit bomboane normale.

fara descriere

Experimentul s-a desfasurat pe parcursul unei zile si jumatate, pe parcursul careia cei care au participat la aceasta cercetare au mancat cinci bomboane si nu au avut voie sa se spele pe dinti.La sfarsitul experimentului a rezultat faptul ca mai mult de jumatate dintre subiectii care au fost pusi sa consume bomboane cu Lactobacillus, au avut o cantitate mai mica de germeni activi in cavitatea bucala fata de cei care au utilizat bomboanele simple.

Autor: Lia Incicas

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate