BOR, prima reacție după ce ÎPS Teodosie a împărtășit copii cu aceeași linguriță: „Nu onorează pe nimeni”

Biserica Ortodoxă Română, prima reacție după ce ÎPS Teodosie a împărtășit copiii cu aceeași linguriță, în a doua zi de stare de alertă.

Autor: A.M.

In articol:

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a făcut prima declarație după ce ÎPS Teodosie a a împărtășit copii cu aceeași linguriță copiii veniți la biserică.

„Îndrumările bisericeşti ale Patriarhiei Române pentru perioada în care ne aflăm sunt clare, amănunţite şi publice.

Fireşte că nu este vorba despre vreun pericol legat de împărtăşirea în sine, dar ostentaţia cu care înţeleg că s-a procedat, după ce s-au făcut publice aceste îndrumări, nu onorează pe nimeni”, a declarat Vasile Bănescu, conform News.ro.

Citeste si: Florin Salam este distrus de durere! A murit Babi! Va pleca de urgență în SUA- bzi.ro

Poziția Arhiepiscopiei Tomisului, după ce ÎPS Teodosie a folosit aceeași linguriță la împărtășirea copiilor

Arhiepiscopia Tomisului a transmis că actul de împărtășire a pruncilor nu este ilegal pentru că IPS Teodosie nu a încălcat nici o lege sau canon bisericesc:

"Actul de împărtășire a pruncilor nu este ilegal pentru că IPS Teodosie nu a încălcat nici o lege sau canon bisericesc, care ar interzice actualmente împărtășania. IPS Teodosie, ca ierarh, a ținut o legătură intensă cu clerul și credincioșii în toată perioada de restricție și a făgăduit expres păstoriților săi că-i va aștepta la comuniunea cu Biserica, care se concretizează mai ales în sfânta împărtășanie, când se va relua accesul credincioșilor.

Fiecare ierarh, în eparhia sa, are o anumită autonomie în păstorirea clerului și credincioșilor, prin urmare, având făgăduința dată deja credincioșilor, IPS Teodosie nu a putut să-i rănească sufletește, îndepărtându-i de la Sf. Potir. Aceasta este lucrarea lui Hristos în mijlocul credincioșilor, prin arhiereul care își exercită misiunea încredințată de Biserica lui Hristos. Discuția asupra linguriței a pornit eronat în spațiul public, întrucât Biserica nu este unitate de alimentație publică, ci instituție de cult.
Împărtășania nu este mâncare și băutură firească (adică aliment pentru trup), ci este hrana cea mai sfântă pentru viața veșnică, Hristos prezent real, întrând în alcătuirea făpturii noastre, prin care ne îndumnezeim. Prin urmare, este o delimitare categorică între Hristos-Dumnezeu și alimentele firești, iar împărtășania și dăruirea ei credincioșilor este atributul exclusiv al Bisericii."
"

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Cum se vor susține examenele. Reguli stricte de respectat

S-a aflat! Cine este femeia cu care mezzosoprana Maria Nicoară ar fi fost înșelată

Raed Arafat: "Dacă nu ne vaccinăm împotriva gripei sezoniere, vom avea două boli care amândouă ucid"

Alex Bodi și Bianca Drăgușanu, la un pas de împăcare?

Alertă pentru cei care au făcut prima doză de Pfizer! E interzis. Ce nu trebuie să facă la rapel

SCANDAL MONSTRU! Final de drum pentru Gabriela Cristea și Tavi Clonda! Ce s-a întâmplat este complet neașteptat

Scandal cu Diana Șoșoacă la televizor: „Sunteţi un impostor! Mizerabilă eşti tu!”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies