Brambureala clasei zero continua. Afla ce modificari sunt propuse pentru anul viitor

Sefii de la Educatie se joaca iar cu nervii parintilor. Brambureala de anul trecut de la clasa pregatitoare se pare ca va continua.

Distribuie pe:

fara descriereDesi, oficial nu exista inca nici o decizie clara in ceea ce priveste schimbarea regulilor pentru clasa zero, reprezentantii Ministerului Educatiei sustin ca aceasta s-ar putea muta, din nou, de la anul, la gradinita.

Pana atunci, insa in aceste zile, la doua luni de la inceputul anului scolar, dascalii care predau la clasa pregatitoare sunt evaluati. Este vorba despre circa 8.700 de cadre didactice care trebuie sa sustina un proiect prin care sa le demonstreze examinatorilor ca ii pot educa pe cei mici. Daca vor trece acest examen, ei  vor primi un atestat care le va da dreptul sa predea la clasa pregatitoare. O a doua evaluare are loc luna viitoare. Nu se stie inca ce se va intampla insa cu micutii ale caror dascali nu vor obtine acel atestat.

O alta modificare planuita pentru anul viitor fata de acest an consta in faptul ca parintii nu vor mai fi obligati sa-si inscrie copilul la scoala de care apartin cu domiciliul. Ei vor putea sa depuna dosarul la ce unitate doresc, dar in functie de numarul de locuri, vor fi sa nu acceptati. In plus, fata de anul trecut, nu vor mai avea prioritate la inscrierea intr-o unitate, copiii care au frati in aceeasi scoala, cei ai caror parinti sunt cadre didactice sau cei care provin de familii monoparentale.

Asa sta situatia la ora actuala, dar pana la perioada de inscriere, care va fi in aprilie-mai 2013, mai sunt cateva luni asa ca pana atunci mai e timp si pentru alte modificari.


Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate