Breaking News. În Argeș, masca trebuie purtată și pe stradă!

După ce Ludovic Orban a precizat că se ia în calcul purtarea măștilor de protecție și în spațiul public, în Argeș s-a implementat această decizie.

Distribuie pe:

Autor: Cristi Bus

Breaking News. În Argeș, masca trebuie purtată și pe stradă!
Breaking News. În Argeș, masca trebuie purtată și pe stradă!


In articol:

În județul Argeș, masca devine obligatorie și în spațiile publice deschise. Decizia a fost luată marți dimineață de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și va fi aplicată începând cu data de 30 iulie.

Decizia survine după ce județul și-a dublat numărul de îmbolnăviri de COVID-19 în ultimele două săptămâni, iar săptămâna trecută a fost redus programul teraselor, iar sălile de jocuri și piscinele au fost închise temporar. 

În Argeș au fost 129 de cazuri de COVID-19 raportate luni, iar în ultimele două săptămâni, județul și-a dublat numărul de îmbolnăviri.

Citeste si: Marius de la Puterea Dragostei este devastat! „Are tumoră pe creier...” - evz.ro

Emanuel Soare, prefectul județului Argeș, a confirmat pericolul la care sunt supuși locuitorii județului Argeș. „Este clar o perioadă de răspândire accentuată, e foarte clar că trebuie să luăm măsuri suplimentare. Încercăm să câștigăm încrederea populației, să poarte masca, să păstreze distanța, să folosească mai des apa și săpunul”.

Localnicii spun că măsurile suplimentare erau inevitabile și dau vina pe cei care nu au respectat până acum restricțiile și au dus la dublarea numărului de cazuri din județ în două săptămâni.

Județul Argeș, primul dintr-un lung șir?

Premierul Ludovic Orban a anunțat luni că sunt în analiză mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, printre care limitarea programului pentru terase și cluburi, respectarea regulilor de distanțare pe plajă pentru toți cei care sunt acolo, indiferent dacă fac parte din aceeași familie și obligativitatea purtării măștii în aer liber, în spațiile aglomerate. Orban a afirmat că încă nu a fost luată o decizie legată de aceste măsuri, dar că autoritățile încearcă să ia decizii care să reducă riscul de răspândire a coronavirusului.

“Există mai multe măsuri în analiză, limitarea programului pentru terase, pentru cluburi, respectarea regulilor de distanțare pe plajă indiferent...E foarte greu de identificat dacă un grup de persoane reprezintă o familie sau nu și atunci putem impune respectarea normelor de distanțare pentru toți cei care sunt pe plajă. De asemenea, am avut discuții cu mai mulți prefecți, cu mai mulți reprezentanți din comitetele județene pentru situații de urgență care mi-au spus că sunt locuri chiar și în aer liber, într-o piață sau faleză unde din cauza aglomerației există un risc de răspândire și discutăm și posibilitatea de a impune obligativitatea purtării măștii în astfel de spații foarte aglomerate”, a declarat premierul Ludovic Orban.

 


Citește și:

Legile pe care ar trebui să le știe orice votant. Iată sub ce parametrii legali se desfășoară și se organizează alegerile

Cutremur, din nou! Ce magnitudine a avut și unde s-a resimțit

Secretar de stat în Ministerul Economiei, implicat într-un accident rutier în Argeș. Imagini de la locul fața locului VIDEO

COVID-19. Numărul cazurilor noi de coronavirus, extrem de ridicat pentru o zi de weekend.  33 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Situație critică în Marea Britanie. Guvernul britanic ia în considerare o nouă izolare totală. „Trebuie să acționăm”

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies