Breaking news! Un alt județ din România impune purtarea obligatorie a măștii de protecție. Când va intra în vigoare măsura?

Brașovul devine al patrulea județ care impune purtarea măștilor în spații deschise aglomerate, ca restricție din cauza răspândirii coronavirusului.

Breaking news! Un alt oraș din România impune purtarea obligatorie a măștii de protecție. Când va intra în vigoare măsura?
masca
Autor: Amalia Florea

In articol:

Breaking news! Un alt oraș din România impune purtarea obligatorie a măștii de protecție. Când va intra în vigoare măsura?
masca

După Argeș, Dâmbovița și Vâlcea, Brașovul devine al patrulea oraș care impune purtarea măștilor în spații deschise aglomerate, ca restricție din cauza răspândirii coronavirusului.

Măsura va intra în vigoare începând de sâmbătă, 1 august, orele 6.00. 

Breaking news! Un alt oraș din România impune purtarea obligatorie a măștii de protecție. Când va intra în vigoare măsura?

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis să instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri de pe teritoriul județului Brașov. Purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile exterioare aglomerate, dar și pe arterele pietonale intens circulate.

Noi restricții în România. Terase închise după miezul nopții, măști obligatorii în aer liber

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2. Astfel, este instituită, printr-o decizie, obligativitatea purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

De asemenea, s-a decis închiderea teraselor după ora 23.00 şi până la ora 06.00. Pe plajă pot sta mai aproape de 2 metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copii şi părinţi sau bunici.

CNSU a aprobat, în şedinţa de marţi hotărârea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecţiilor cu SARS CoV-2 la nivelul spaţiilor/activităţilor unde există un risc crescut de infectare, arată un comunicat de presă al Executivului.

Propunerile transmise  prin hotărârea CNSU  urmează să fie supuse aprobării Guvernului.

„Comitetul a făcut prin această hotărâre, în baza analizei specialiştilor, următoarele propuneri:

Citeste si: CUTREMUR la Cotroceni! Iohannis PLEACĂ. Are pe masă o ofertă NEBUNĂ. Bagajele au fost deja făcute...- bzi.ro

- Instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, în anumite  intervale  orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean sau al Municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, cu avizul

direcţiei de sănătate publică.

- Spaţiile şi intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creşterii numărului persoanelor prezente concomitent în spaţiile şi în intervalele orare respective, ca efect al desfăşurării unor activităţi individuale sau de grup.

Citeste si: Încă un caz de Coronavirus la TVR! Numărul crește pe zi ce trece

Citeste si: Cel mai periculos loc în care te poți infecta cu Coronavirus! Alexandru Rafila a dat primele declarații

Citeste si: S-a aflat acum! După Argeș, încă un județ e însemnat cu roșu

- Se exceptează de la această măsura următoarele categorii de persoane persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută şi copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

- Interzicerea comercializării şi consumului produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în  intervalul  orar  23.00-06.00.

- În afara intervalului menţionat, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

- Interzicerea desfăşurării activităţii cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00.

- Pentru plaje, distanţa mai mică de 2 metri între persoane/şezlonguri este permisă numai pentru soţi şi copii însoţiţi de adulţi (părinţi, bunici)”, conform sursei citate.

Distribuie pe:
Urmatorul articol
Abonează-te pe
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies