Britanicii fac cel mai mare experiment din lume cu săptămâna de lucru de 4 zile. Ce spun specialiștii despre „Kurzarbeit” în România: „În sistemul privat văd un astfel de sistem” | EXCLUSIV

Adrian Negrescu, economist, și Constantin Rudnițchi, analist financiar, au comentat pentru WOWbiz.ro posibilitatea ca experimentul britanic să se aplice și în România.

Autor: Ciprian Bolan

In articol:

Aproximativ 3.300 de angajați din 70 de companii din Marea Britanie au început să testeze de lunea aceasta săptămâna scurtă de lucru, de doar 4 zile, cu același salariu. Este cel mai mare experiment făcut cu conceptul de „Kurzarbeit” la nivel mondial și va dura 6 luni.

Adrian Negrescu: „La stat mă îndoiesc că ar funcționa, având în vedere că nu există nicio grilă de evaluare a performanței și eficienței la locul de muncă.”

Britanicii fac cel mai mare experiment din lume cu săptămâna de lucru de 4 zile. Ce spun specialiștii despre „Kurzarbeit” în România

Adrian Negrescu, economist

Testul este organizat de 4 Day Week Global, Autonomy, 4 Day Week UK Campaign și cercetători de la Universitățile Cambridge, Oxford și Boston College. Totul pornește de la principiul 100:80:100, adică 100% din salariu pentru 80% din timpul de lucru efectiv, cu condiția ca angajații să mențină productivitatea la 100%. Recent, valul de popularitatea al „Kurzarbeit”-ului a curpins și summit-ul Forumului Economic Mondial, cel mai mare eveniment de business din lume, care se ține anual în Davos, Elveția.

Emiratele Arabe Unite au fost prima țară care a desfășurat un astfel de experiment la nivel național și rezultatele sunt foarte promițătoare. Absenteismul a scăzut cu 55% și 71% dintre angajați au raportat că petrec mai mult timp cu familia în zilele libere, de vineri până duminică.

„Săptămâna de lucru de 4 zile ar putea fi o soluție în mediul de business românesc, însă doar în locurile în care performanța este monitorizată și cuantificată corect.

La stat mă îndoiesc că ar funcționa, având în vedere că nu există nicio grilă de evaluare a performanței și eficienței la locul de muncă pentru cei 1,2 milioane de bugetari.(...) Nu suntem un popor care să ne omorâm cu munca, nu avem o cultură a muncii așa cum au alte țări, exemplele pozitive fiind destul de puține. Le gâsim în zona multinaționalelor, a companiilor cu pedigree occidental”
, a precizat Adrian Negrescu pentru WOWbiz.ro.

În România, săptămâna de lucru nu este prevăzută explicit în lege sau în Codul Muncii. Testele făcute pe cont propriu de anumite companii românești sau cu sediul în România s-au făcut la mica înțelegere. Oficial, angajații cu normă întreagă lucrează 8 ore pe zi, 40 de ore pe săptămână. În anumite cazuri, aceștia pot lucra și 10 ore pe zi, cu respectarea celor 40 de ore.

Citeste si: Cine este Sorin Georgian Olariu, salvamarul care şi-a pierdut viaţa încercând să salveze un om din apele învolburate ale Mării Negre- kfetele.ro

Citeste si: Vestea tristă a zilei despre Saveta Bogdan. Să ne rugăm pentru ea..- bzi.ro

„În sistemul privat văd un astfel de sistem doar în zonele care nu desfășoară activități industriale, acolo unde eficiența este limitată de performanța instalațiilor de producție.
În zona de office, de activități de birou, da, este posibil, însă doar în măsura în care activitatea performanțelor angajaților va fi monitorizată eficient. (...) Nu exclud ca, în unele domenii, rezultatele să fie pe măsura așteptărilor, mai ales că, știm deja, firmele fac economii semnificative de costuri într-un asemenea scenariu”, a adăugat Adrian Negrescu.

Citeste si: Vor ieși Rusia și Ucraina din impas în negocieri? Virgil Bălăceanu despre blocada din portul Odesa: „Se joacă potrivit intereselor ruse”| EXCLUSIV

Constantin Rudnițchi: „În anumite sectoare sau companii poate că va fi nevoie să se mai angajeze oameni în această variantă cu săptămâna scurtă de lucru.”

 Britanicii fac cel mai mare experiment din lume cu săptămâna de lucru de 4 zile. Ce spun specialiștii despre „Kurzarbeit” în România

Constantin Rudnițchi, analist financiar

[Sursa foto: Facebook]

Pandemia a accelerat schimbările în piața muncii la nivel mondial, așa că țările și companiile sunt nevoite să se adapteze din mers. Angajații țin mai mult la drepturile lor și sunt dispuși să renunțe mai ușor la locul de muncă, dacă acesta nu mai corespunde nevoilor lor, după cum o demnostrează și fenomenul „The Great Reshuffle” (Marea Reașezare), început în SUA, care a însemnat un val de demisii într-un timp relativ scurt. Posibilitatea de a munci și de acasă sau doar de acasă este, iarăși, un factor important în alegerea locului de muncă, după cum o arată un studiu realizat recent în România de Career Shift, care a concluzionat că 72,7% dintre participanți ar alege alt loc de muncă, pe același salariu, cu opțiunea de a lucra de unde doresc.

„Mulți angajați își doresc să treacă la o zonă hibridă, și unii dintre angajatori la fel. Suntem într-o schimbare.(...) Evident că angajații sunt mulțumiți, pe moment, poate că sunt și studii care arată creșterea productivității, dar întrebarea pe care trebuie să și-o pună este dacă nu cumva, peste o lună, două, trei, după ce s-a făcut săptămâna de lucru de 4 zile, o să vină și o scădere de salarii”, le-a explicat Constantin Rudnițchi jurnaliștilor WOWbiz.

Chiar dacă principiul 100:80:100 ar fi respectat de angajatorii și angajații din țara noastră, deficitul de forță de muncă din anumite sectoare ar putea pune bețe în roate „Kurzarbeit”-ului mioritic, atrage atenția Constantin Rudnițchi.

„În anumite sectoare sau companii poate că va fi nevoie să se mai angajeze oameni în această variantă cu săptămâna scurtă de lucru. În unele companii se poate compensa printr-o creștere de productivitate prin reorganizarea muncii, în altele nu se va putea face, și un exemplu bun este cu magazinele cu program prelungit. Intervin două probleme în acest program, altfel frumos: eventuale costuri pentru angajator, și e limpede că angajatorii care le vor avea vor ezita să aplice programul, și un astlfe de program, cu reducerea orelor de muncă, e greu de făcut într-o economie care are deficit de forță de muncă”, a mai spus Constantin Rudnițchi.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Vor ieși Rusia și Ucraina din impas în negocieri? Virgil Bălăceanu despre blocada din portul Odesa: „Se joacă potrivit intereselor ruse” | EXCLUSIV

Tichete sociale 2022. Categoria de români care primește mai multe tichete sociale pentru alimente de bază și mese calde

Impozitarea, punct și de la capăt! Cum am ajuns de la propunerea pentru impozitare progresivă la o „nouă” cotă unică? | EXCLUSIV

Ion Țiriac, remarci la adresa Simonei Halep: „În ultimii doi ani, ea a jucat 10-15% din întâlnirile pe care trebuia să le joace”

Veste ŞOC despre Dragnea! E CUMPLIT ce I-AU FĂCUT în închisoare

„Păcat că la TV arăți altfel” Gabriela Cristea, criticată dur în mediul online

Care sunt noile limite de viteză pe drumurile din România. Ce amenzi riscă șoferii dacă le depășesc

Doliu uriaș în sport – Un campion mondial a fost împușcat în cap de poliție

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies