Bucurestenii au iesit in in strada! Vezi imagini cu ei din Piata Victoriei

Aproximativ 1.500 de persoane manifestează la Guvern, pentru prelungirea scrutinului pentru românii din diaspora, după ce au văzut rezultatele exit poll-urilor, mai mulţi manifestanţi începând să scandeze "Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii". ##GALLERY451##

Distribuie pe:

Autor: V.P.

UPDATE 21:52 Ciocniri intre oameni si jandarmi.fara descrierefara descriere

UPDATE 21:46 Oamenii striga "Afara, afara cu PSD din tara" si "Jos comunismul". Jandarmii i-au blocat pe protestatarii care scandau: "Ponta, venim". fara descriereIn Madrid, chiar si la aceasta ora mai este coada la sectia de votare. Oamenii asteapta si spera ca pot sa voteze pana la urma. fara descriere

fara descrierefara descrierefara descriereManifestanţii se află în faţa Guvernului, unde sunt încadraţi de jandarmi.

După ora 21.00, aceştia au căutat rezultatele exit poll-urilor, iar la aflarea acestora, unii au început să scandeze "Ponta, nici nu ştii cât de mic începi să fii".

Două exit poll-uri îl prezintă pe Victor Ponta drept câştigătorul alegerilor, cu o pondere de 50,72, respectiv 50,9 la sută din voturi, alte două pe Klaus Iohannis, cu 51,5, respectiv 50,9 la sută din voturi, iar un al patrulea exit poll atribuie câte 50 la sută din voturi fiecărui candidat.

fara descriereOamenii s-au adunat, duminică seara, în Piaţa Universităţii din Capitală, cerând ca românii din diaspora să poată vota şi după ora 21.00. Ei au spus că au ieşit în stradă în semn de solidaritate cu românii din diaspora care şi în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale stau la cozi interminabile pentru a ajunge să voteze.

fara descriereManifestanţii, în majoritate tineri, au steaguri tricolore şi bannere pe care scrie "Ieşi din casă dacă îţi pasă", "Tot pentru vot, tot pentru ţară", "Lăsaţi diaspora să voteze", "Votul nu e o lozincă" şi "Anual diaspora aduce miliarde de euro/dolari, Po(a)nta le fură dreptul de vot!".

Aceştia scandează "Cozile de la Paris sunt la fel ca-n comunism", "Daţi ordonanţa, să voteze Franţa", "Tovarăşi, prelungiţi votul" şi "Democraţia e votul, nu hoţia", dar şi lozinci la adresa Ministerului Afacerilor Externe.

fara descriereZeci de mii de români stau la cozi la secţiile de votare din Europa, unii dintre ei aşteptând încă de la orele 5.00-6.00 dimineaţa, înainte de deschiderea secţiilor de votare.

La Paris, peste 5.000 de oameni aşteaptă să voteze la cele două secţii de votare, unde cozile s-au format, de asemenea, înainte de deschiderea urnelor.

În Germania, peste 10.000 de români stau, duminică seară, la coadă la secţiile de vot din Munchen, Stuttgart, Bonn, Berlin şi Hamburg, unde timpul de aşteptare este de ore bune, iar oamenii continuă să vină.

Peste 12.000 de români stau la coadă, duminică, la cele trei secţii de votare din Londra, oamenii aşteptând ore în şir şi fiind hotărâţi să nu plece, deşi nu sunt convinşi că vor ajunge să voteze.

Şi la Consulatul român de la Torino, peste 5.000 de oameni stau la coadă pentru a-şi exercita dreptul de vot. La Consulatul de la Torino au sosit mai mulţi jandarmi italieni pentru a asigura ordinea, în condiţiile în care oamenii au început să scandeze mesaje antiguvernamentale, nemulţumiţi că trebuie să aştepte ore în şir pentru a putea vota.

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate