Bucureștenii, vizați de o nouă schimbare și posibile amenzi. Cum se va face plata parcărilor începând cu 15 august

Plata parcărilor în București se va schimba de la jumătatea lunii august.

Autor: Alis Pop

In articol:

La început de lună, reprezentanții Primăriei Capitalei vin cu un nou regulament pentru șoferii bucureșteni.

Conform acestora, începând cu data de 15 august, în Municipiul București se schimbă regulile de parcare. Mai concret, vizate sunt modalitățile de plată pentru parcările publice.

Citeste si: Din august, șoferii nu vor mai putea parca gratis pe trotuare sau în locurile amenajate din centrul Bucureștiului. Iată ce are de gând Primăria Capitalei

Mașini parcate

Bucureștenii, vizați de o nouă schimbare și posibile amenzi

[Sursa foto: PixaBay]

Se schimbă modalitatea de plată a parcărilor din București

Dacă până acum șoferii din Capitală își căutau un loc de parcare, lăsau mașina acolo și abia la plecare achitau taxa aferentă, de pe 15 august regulile nu vor mai sta așa.

Citeste si: Oana Roman, primele declarații după ce s-a aflat că nu a fost invitată la botezul copilului lui Pepe- kfetele.ro

Citeste si: Scene de filme "cu proști" în Satu Mare! Un tânăr de 33 de ani s-a întors ieri mai devreme de la muncă și a auzit zgomote ciudate în apartament- bzi.ro

Concret, bucureștenii nu vor mai putea parca în Capitală fără să plătească anticipat, în caz contrar îi va pândi o amendă de 200 de lei și blocarea mașinii până la achitarea pedepsei.

 "Un comportament civilizat în parcările municipale vă ferește de sancțiuni. Vă rugăm să parcați regulamentar și să achitați anticipat serviciul public de parcare. Din 15 august, nerespectarea acestor reguli atrage riscul aplicării unei sancțiuni de 200 lei/zi și imobilizarea autovehiculului până la stingerea obligației de plată. Parcați legal și evitați sancționarea!" anunță Primăria Capitalei.

Potrivit Primăriei Capitalei, costul unei parcări pe oră, în intervalul orar 7.00-23.00

este de 10 lei în zona zero și respectiv 5 lei pentru un loc în zona 1, iar pentru parcările din zona 2 biletul pe oră costă 2,5 lei.

De asemenea, există și diferite abonamente, pe zi, pe săptămână, pe lună, pe semestru sau pe an, pentru fiecare zonă în parte a orașului, iar riveranii pot beneficia de abonamente cu sau fără rezervarea locului de parcare, 24/7.

Astfel, în funcție de zonă și de tipul de abonament și prețul acestora diferă.

  • Zona zero:- abonamentul de o zi este de 75 lei/zi, cel pe o săptămână costă 300 lei, pentru o lună suma se ridică la 1.050 lei, 5.250 lei va costa abonamentul pe semestru și 9.450 lei pe an.
  • Zona 1:- un abonament de zi costă 38 lei, 150 lei pe o săptămână, 525 lei pentru o lună, 2.625 lei va fi cel pentru un semestru și 4.725 lei va costa abonamentul anual.
  • Zona 2: abonamentul de zi se ridică la suma de 15 lei, 60 lei va costa cel pentru o săptămână, 210 lei este prețul celui lunar, 1.050 lei pe semestru și 1.890 lei pe an.

Citeste si: Se schimbă plăcuțele de înmatriculare pentru șoferii români! Cine va primi numere verzi

De precizat mai este și faptul că șoferii care dețin orice tip de abonament în zona zero pot parca și în zonele 1 și 2, iar cei cu abonamente deținute pentru zona 1 își pot lăsa mașina și în zona 2.

Distribuie pe:
Galerie foto  Urmatorul articol
Abonează-te pe

Citește și:

Tu unde iti lasi masina pe perioada concediului?

Parcarea subterana de la Universitate va costa 1 leu pe ora, noaptea!

Vesti proaste pentru soferi: ai blocat autobuzul, ajungi la tribunal! Politia locala a ajuns sa pazeasca liniile de tramvai in sectorul 2

Până la sfârșitul săptămânii 5 zodii își vor îndeplini obiectivele mărețe

Vestea șoc a nopții despre FLORIN PIERSIC. Fiul său a făcut anunțul. Din păcate, e adevărat

“Am legat-o de mașină să nu o mai tragă alții.” Culiță Sterp, mesaj pentru internautul care l-a ajutat după accidentul rutier

Boala cruntă de care a suferit Regina Elisabeta. Abia acum s-a aflat

Tragedie pentru un cunoscut antrenor de fotbal. A anunțat pe Facebook că i-a murit fiica de 21 de ani

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies