Bugetarii care stau acasă nu intră în șomaj tehnic! Decizie de ultim moment a Guvernului

Reprezentanții Guvernului s-au răzgândit cu privire la șomajul tehnic în rândul bugetarilor.

Distribuie pe:

Autor: C.L.


In articol:

La începutul lunii aprilie, într-o ședință de Guvern, premierul Ludovic Orban i-a transmis ministrului Muncii să resolve problema bugetarilor, care trebuie să fie solidary cu angajații din sectorul privat. Pe idea că mulți bugetari stau acasă, dar iau salariul întreg, premierul a declarant că și în sectorul de stat trebuie aplicat șomajul tehnic. De asemenea, premierul a cerut ca salariile demnitarilor să fie și ele tăiate.

Iată că între timp premierul s-a răzgândit.

Citeste si: Avertisment înfiorător venit de la ONU despre pandemia de coronavirus: „Va provoca o foamete de proporții biblice”

Citeste si: Adelina Pestrițu s-a mutat în casă nouă! Primele imagini din superba locuință - evz.ro

Întrebat joi într-o conferinţă despre şomajul tehnic pentru bugetari şi tăierea cu 20% a salariilor demnitarilor, măsuri pe care le-a anunţat în urmă cu două săptămâni, premierul Ludovic Orban a spus că ”deocamdată, acest subiect nu mai este de actualitate pentru că ne apropiem de finalul perioade de urgenţă, iar mare parte din bugetari sunt în prima linie”.  

Măsurile ar fi urmat să fie implementate printr-o ordonanţă de urgenţă, anunţată chiar de premier.  

Citeste si: Românii plecați la cules de sparanghel în Germania vor să se întoarcă acasă: „Nu vrem să murim aici pe capete”

Potrivit declaraţiilor oficiale de la începutul lui aprilie, bugetarii urmau să beneficieze de 75% din salariul brut de încadrare  în perioada șomajului tehnic, care ar fi trebuit să fie de două săptămâni, prin rotație.  „Jumătate din angajaţi lucrează 15 zile, restul de 15 zile urmând să fie într-o formă de şomaj tehnic – plătiţi la fel cum sunt plătiţi cei din şomaj tehnic, cu 75% - restul de 15 zile vin la muncă ceilalţi, care au stat în şomaj tehnic perioada respectivă”, a spus premierul Ludovic Orban.

Citeste si: Ludovic Orban, despre tăierea salariilor demnitarilor „Acest subiect nu mai este de actualitate”

Un million de angajați în șomaj tehnic

Victor Picu, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a declarat la Digi24 că se estimează pentru luna aprilie că vor fi depuse cereri de șomaj tehnic pentru un milion de angajați. Pentru 570.000 de salariați au fost depuse cereri pentru șomaj tehnic pentru martie, a spus Picu. Pentru 320.000 au fost făcute plățile înainte de Paște, pentru restul urmând să fie finalizate plățile luna aceasta. "În mai, pentru aprilie, ne așteptăm să fie depuse cereri pentru un milion de angajați", a spus șeful ANOFM.

Galerie foto  Urmatorul articol
Citește și:

Bătrână de 78 de ani, urcată în mașina de poliție! Motivul pentru care polițistul a intervenit, deși femeia avea declarație pe propria răspundere

Ultimii doi miniștri de Finanțe ai României se judecă prin tribunale! Orlando Teodorovici i-a spus lui Florin Cîțu că e o „marionetă” care trage „liniuțe” la Guvern! 

Ludovic Orban, anunț important! Ce se întâmplă cu bugetul pentru șomajul tehnic, în plină pandemie de coronavirus

Avertisment înfiorător venit de la ONU despre pandemia de coronavirus: „Va provoca o foamete de proporții biblice”

Primele incidente la alegerile locale 2020. Președintele unei secții de votare a fost demis

Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Cookies