restrictii covid bulgaria

Ce restricții împotriva Covid-19 s-au impus în Bulgaria

Diverse

Bulgaria a reintrodus restricții în patru regiuni ale țării. Care sunt acestea și ce intră în vigoare

Bulgaria a reintrodus restricții împotriva Covid-19. Care sunt cele patru regiuni și ce le este interzis turiștilor.

Bulgaria a reintrodus restricții în patru regiuni ale țării, din cauza evoluției virusului Covid-19. Autoritățile au decis implementarea unor măsuri pentru protecția populației, cât și a turiștilor de pe teritoriul țării. Iată unde a fost reintroduse și despre ce este vorba.

Bulgaria a reintrodus restricții în patru regiuni ale țării

Bulgaria a reintrodus restricții împotriva Covid-19 în Varna, Pleven, Shumen și Targovishte. Motivul a fost îngrijorarea statului și a populației în contextul evoluției și răspândirii virusului Covid-19 pe teritoriul țării.

Creșterea alarmantă a numărului de cazuri de la începutul verii a determinat autoritățile bulgare să reintroducă măsuri.

restrictii covid bulgaria

Ce restricții împotriva Covid-19 s-au impus în Bulgaria

[Sursa foto: Pexels]

În Varna, masca de protecție a devenit obligatorie în magazine și transportul în comun, dar și în farmacii, instituții publice, stații de autobuz și administrații. Părinții care-și duc copiii pe parcursul lunii august la grădiniță, trebuie să știe că micuții vor fi verificați intens. Nici vizitele la spitale nu au fost ignorate de autorități, astfel că persoanele nu-și pot vizita rudele internate în spital, decât dacă sunt internați mai mult de 5 zile.

Al doilea oraș cu resticții impuse este Pleven. Și aici masca redevine obligatorie în mijloacele de transport în comun, în spitale, farmacii sau instituții publice. Angajatorii sunt obligați să organizeze măsuri similare, care se anunță într-un ordin al Inspectoratului Regional de Sănătate, și în cazul muncii la distanță.

Citeste si: Când ar putea primi România vaccinul anti-Covid adaptat noilor tulpini. Ministrul Sănătății a dat anunțul

În Shumen și Targovishte, turiștii și localnicii respectă aceleași restricții numite, în special masca de protecție, care trebuie purtată în marea majoritate a cazurilor.

Pe lângă mască, distanțarea socială revine și ea, cu un minim de 1,5 metri între persoane, în unitățile comerciale, aglomerate sau nu.

Toate aceste restricții sunt implementate până pe 31 august 2022, cu posibilitatea prelungirii, în funcție de evoluția virusului în Bulgaria.

Care este rata vaccinării împotriva Covid-19 în România

România a fost clasificată printre țările cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva Covid-19. Starea de alertă de pe teritoriul României a fost ridicată în martie 2022, iar ultimele date la zi despre vaccinări au fost pe 13 martie 2022.Care sunt datele de vaccinare împotriva Covid-19 ale României

[Sursa foto: Pexels]

Citeste si: Răspunsul Gabrielei Cristea pentru urmăritorii care îi spun că fetele ei nu sunt aranjate întotdeauna: „Eu vreau doar să cresc copii fericiți.”- kfetele.ro

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare mereu- radioimpuls.ro

Conform Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 de către Institutul Național de Sănătate Publică, 1208 persoane s-au vaccinat în ultima zi de evidență asupra acestor date. 153 de persoane s-au vaccinat cu prima doză, 383 cu a doua și 672 au făcut rapelul.

Citeste si: O nouă boală a apărut în Europa, după 40 de ani de la ultimul caz. În ce țară au fost depistate primele cazuri

Tot în aceleași date aflați că, la momentul zilei de 13 martie 2022, 16.737.321 de doze au fost administrate pe teritoriul României. Din acest număr, 8.080.704 persoane s-au vaccinat cu schema completă.


sursă: vaccinare-covid.gov.ro