Buluc la moastele Sf. Spiridon! Lumea s-a inghesuit sa vada "papuceii zburatori" ai Sfantului calator 

Sute de credinciosi au fost, miercuri, 12 decembrie, la biserica Sfantul Spiridon din Capitala, pentru a se inchina "facatorului de minuni". Conform legendei, Sfantul Spiridon, in noaptea de 11 spre 12 decembrie, isi paraseste racla si pleca in lume pentru a veni in ajutorul oamenilor care-l cheama prin rugaciune. "Papuceii" sfantului sunt dovada minunilor facute peste noapte, acestia fiind gasiti murdari in dimineata de 12 decembrie. ##GALLERY49##

Distribuie pe:

fara descrierefara descrierefara descrierePe 12 decembrie, ortodocsii il sarbatoresc pe Sfantul Spiridon, iar ieri curtea bisericutei din Capitala care-i poarta numele a fost neincapatoare pentru toti cei care au venit sa se roage la moastele Sfantului. Cu zambetul pe buze si sufletul deschis, credinciosii nu au mai simtit gerul. Ei au ascultat slujba si s-au inchinat la "Papuceii" Sfantului Spiridon, cei care-l poarta peste mari si zari pentru a face minuni, in noaptea de 11 spre 12 decembrie.

Legenda spune ca "Papuceii" Sfatului Spiridon fac miracole. Moastele Sfantului se afla in catedrala din insula greceasca Corfu, iar preotii de aici ii schimba anual vesmintele si incaltamintea tocita. Schimbarea "papuceilor" tociti are loc in ziua de 12 decembrie, pentru ca in noaptea dinainte Sfantul colinda prin lume si face minuni. "Papuceii" vechi sunt intotdeauna daruiti manastirilor si bisericilor ortodoxe din intreaga lume. Ei sunt inchisi intr-o racla si ii pot vedea doar cei vrednici, adica cei alesi de Sfantul Spiridon.

"Eu vin in fiecare an la aceasta slujba, chiar daca e frig sau zapada ca acum. Anul trecut, preotul chiar ne-a spus ca in noaptea de 11 spre 12 decembrie, s-a uitat in racla si Sfantul Spiridon nu era acolo. Dimineata insa a reaparut. "Papuceii" lui sunt magici si-l ajuta sa ajunga oriunde oamenii il cheama pentru ajutor. Sfantul Spiridon a facut multe minuni in lume", ne-a explicat Mariana Burlacu, o femeie care tocmai se inchinase moastelor Sfintului Spiridon, numit si "Sfantul calator".

 

Galerie foto 
Clipul zilei pe WOWBIZ.RO:
Setari de confidentialitate